Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bładzacapytajaca10

krótkie cykle a oznaczanie horomnów

Polecane posty

Gość bładzacapytajaca10

Witam Od jakiegoś czasu mam zaburzenia w długosci cyklu - zazwyczaj miałam trwające dokładnie 31 dni, potem zdarzały się 16-19 dniowe. Przedostatni trwał 16 dni, ostatni 19 dni. Zgłosiłam się do ginekologa, usg nic nie wykazało. Wypisał mi hormony, które powinnam sobie oznaczyć (na własną rękę) i tu pojawia się problem. Progesteron, estradiol mam w 19 dniu cyklu i testosteron w 21 dniu cyklu. Jakoś nie pomyslałam ,że przecież ja do tego dnia cyklu nie dochodzę (myslałam tez że to przypadkowe którtkie cykle i teraz może będzie znów normalnie). Wczoraj znów dostałam miesiączkę (17 dzień cyklu) dosyc dzwina (zawsze mam obfita od pierwszego dnia ta rozwija sie drugi dzien i raz jest duzo krwi innym razem wogole) jak na razie i nie wiem co robic. Czy iść na oznaczenie estrogenów i FSH (miałam oznaczyć w 3 dniu cyklu) czy to jakieś krwawienie miedzy miesiączkowe (bo czy takie krótkie cykle są naprawdę możliwe?) no i co zrobić gdy znów nie dotrwam do 19 i 21 dnia cyklu, kiedy oznaczyć resztę g\hormonów. Wiem ze najprosciej do gina sie zapytac ale sa niemiłosierne kolejki wiec zanim to zrobie moze ktos tutaj mi cos doradzi. Bardzo prosze o pomoc, nie moge wydawac pieniedzy i oznaczac po kilka razy.

Gość bładzacapytajaca10
może ktoś się już zetknał z tym problemem ??