Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość au pairka co nie czego chce

Au Pair - marzyłam o tym, a teraz.... jestem przerazona!!!

Polecane posty

Zawsze marzyłam, żeby spędzić wakacje w innym kraju, żeby lecieć samolotem, pogadać wreszcie po angielsku, ktrego się uczę już dłuuuuuuugo, poznać nowych ludzi, coś przeżyć... mam 19 lat, a doświadczen prawie 0 :( Wszystko jest już prawie zapięte na ostatni guzik, lecę na całe lato do UK i... czuję panikę nagle. Przeraża mnie, że sobie nie poradzę, że dzieciom się coś stanie pod moją opieką, że nie będę wiedziała co robić, że nie dam rady!!! Jestem naprawdę przerażona i nie wiem co robić... może się nie nadaję? A może przejdzie mi i każdy tak ma na począku? Pomocy... :(

Gość elle22
A jak sobie zalatwilas wyjazd, przez biuro czy na wlasna reke?

Gość karol info stars
Uwarzaj sz ztreęcze dzieli , to morze bydż pot pócha

koleżanka jezdziła kilka razy do takiej rodziny, w tym roku ma inne plany, więc zaproponowała mi... to zaufani ludzie. :) A i tak czuję się bardzo niepewnie...

Gość kolanko
a mialas kiedys do czynienoia dzieci lubia cie maluchy czy raczej przeciwnie na tweoj widok placza

Gość pewnie że sobie poradzisz
nie panikuj, czego się boisz? Język znasz, zawsze możesz zmienic pracę albo wrócic w ostatecznosci. Nie ma się czego bac.

Gość ja bym się bała
mojej koleżanki znajoma poleciała jako niania do dwójki dzieci, a okazało się, że pracowała jako pani do towarzystwa. Tzn. musiała siedzieć prawie roznegliżowana w knajpie przy barze (w samej bieliźnie) i naciągać klientówna drinki, a jesli mieli ochotę na coś wiecej, to mogła zaoferować masaż, oral, itp :-O

co do dzieci, to z takimi bardzomałymi nie miałam za dużo do czynienia, wiec trudno mi powiedzieć jak na mnie reagują, ale wiem ze w tej rodzinie najmłodsze dziecko ma 5 latek, czyli nie taki bobas

Gość frelka18
Nie pozwol tylko, aby zrobili sobie z ciebie pomoc domowa. Aupair zarabia malutko, ale tez mniej pracuje i do jej obowiazkow NIE NALEZY sprzatanie calej chaty czy tez gotowanie dla rodziny. Brytole czesto wykorzystuje naiwne Polki, ktore boja sie zaprotestowac i robia z nich sprzataczki.

bardzo smieszne... :O

Gość pewnie że sobie poradzisz
a ile to jest malutko? Chodzi mi o wynagrodzenie.

Gość jestem zalosna po prostu
spokojnie....dasz rade. traktuj to jako szanse, przygode. bedzie dobrze.. poznasz wiecej swiata, nowych ludzi, podszkolisz jezyk. nie martw sie na zapas, wyluzuj :)

Gość iwonka4pi
hejo au pair i jak tam u Ciebie ja tez jestem z ldn i jestem au pair w razie czego pisz na email pozdr