Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

SYLWIA1992

czego nie można jeść majac na zebach aparat?

Polecane posty

Gość krówek
i tego co trudno usunac z zebow i drutów

Gość a ja z kolei jestem
mentosów. koleżanka mi mówiła :D :P

nie mozna zuc gumy aparata caly czas pracuje a zucie gumy mu to utrudnia.ja nosze zawsze ze soba takie male szczoteki bo wiadomo wszystko sie tam przyczepia.z doswiadczenia wiem ,ze nie mozna pic czerwonego wina powstaje reakcja chemiczna z aparatem i milalam blado czerwone zeby kilka dni.

Gość farfocell
no to przeciez ci juz napisali czego jeszcze chcesz? poszukaj sobie w necie. a poza tym troche logiki kobieto, unikaj rzeczy klejacych sie albo b.twardych

zaraz po założeniu przez jakiś czas prawie nic nie można jeść :) tzn. nic się nie da ugryźć, ale to szybko mija; zawsze po wizycie i "naciągnięciu" jest trochę problemów z gryzieniem; nie da się jeść jabłek - przynajmniej ja nie umiem - chyba, że pokrojone na ósemki... ser z pizzy się czepia na drucie :) spaghetti w miejscach publicznych odpada... no i wszystko to, co twarde sprawia pewną trudność... z tą gumą to nie wiedziałam; to już nie będę więcej żuła...

Gość eeee głupoty gadacie
ja mam aparat już dłuższy czas i na początku faktycznie się ograniczałam, nie jadłam prawie nic, a teraz nie mam już z tym problemów: żuję gumy, jem mentosy i krówki... nic mi nie jest, nic sie nie odkleja itp. oczywiście w towarzystwie nie jem wszystkiego, bo jedzenie zostaje na zębach, ale na co dzień się nie krępuję... ;)

Gość aaaaaaaaa19
ja jem wszystko

w aparacie ograniczenia są spore, ja na początku nie jadłam prawie nic oprócz płynnych produktów...np. kaszka dla dzieci z mlekiem. Nie można nic twardego i klejącego..twarde owoce i warzywa jak marchew, jabłko, nic klejącego jak batoniki itp. (lekarka mi powiedziała że najlepiej unikać słodyczy), nie można napojów gazowanych oraz produktów które mogą przebarwiać zęby i ligatury : buraki, kawa, herbata