Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamonaaa

Moje dziecko lubi spać z główką przekręconą w jedną stronę

Polecane posty

Gość mamonaaa

Mój 4miesięczny synek lubi spać tylko z główką w prawą stronę, o dziwo patrząc na ścianę. Próbujemy z mężem przekładać mu na lewo ale za parę minut przekłada sobie. Próbowałam mu podkładać różne przedmioty, żeby było mu niewygodnie na tamtej stronie, jednak tak się wierci, że zawsze zrobi sobie miejsce na swoją głowę. Kurcze martwie się, nie widać u niego żadnej asymetrii, lekarz też powiedział, że to nic takiego, ale ja się martwię, żeby miał w przyszłości ładną głowę...

Gość ale nie o to chodzilo w pytani
kładź woreczek z solą to nie przekręci.

Gość może przekręć łóżeczko...
wtedy dalej bedzie sobie spał patrząc na ściane (może tak lubi) ale juz wtedy będzie musiał mieć przekręconą głowę w drugą stronę.

Gość pla139
A sprawdzał lekarz szyjkę dziecka? Mój synek z podobnego powodu chodził na fizykoterapię. Zaczął jak miał miesiąc, oczywiście wszystko się dobrze skończyło. Był to jakiś przukurcz mięśmi szyjki, nazywało się to congenital torticolis. Nie jestem pewna co do pisowni. Może warto się upewnić, że to nie to samo.

moj synek tez chodzil na rehabilitacje z podobnego powodu lekarz stwierdzil asymetrie. zaczal rehabilitacje jak mial dwa miesiace teraz jest juz zupelnie ok

Gość asssss
córka mojej koleżanki też tak spała i okazało się że ma wzmożone napięcie mięśniowe i faszerują ją lekami i możliwe że będzie musiała mieć rehabilitację

nie slyszalam jeszcze zeby na wzmozone napiecie miesniowe bralo sie leki wiem bo moj synek mial asymetrie i wzmozone napiecie miesniowe i chodzil tylko na rehabilitacje. brzmi to moze groznie ale naprawde to nic powaznego synek rozwija sie normalnie a nawet ruchowo rozwija sie lepiej niz rowiesnicy.

Gość no i co i jak i niewiem
moje dziecko tez tak spalo i ma z jednej strony troche bardziej plaska glowke;/ na szczescie twgo nie widac

moj Bartus miał to samo chyba przez 5 miesięcy spał tylko z głowka w lewą stronę.Ale doktor nie stwierdził wnm wiec podcZas zabawy pokazywałam mu ciekawe zabawki z prawej strony.Teraz sam układa głowke na jedna i drugą wiec moim zdaniem powinnas podczas zabawy odwracac głowke w druga stone a rezta przyjdzie sama!

Gość jhsgjj
Jak najszybciej idz do lekarza moja córcia też tak miała, i okazało się ze miała asymetrię i wzmożone napięcie mięśniowe więc jak najszybciej idz aby upewnić się że to nie dotyczy Twojego dziecka!

Gość nie chcę być malkntentką ale
mój mały też tak miał - pediatra kazała uszyć woreczki i wypełnić kaszą gryczaną i podziałało! Wcześniej też podkładaliśmy pieluchy i inne rzeczy, dopiero woreczki zdały egzamin. Głowka ładna, choć była już palskata z jednej strony.