Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czy ktoś się zna na rybkach

Czy ktoś się zna na rybkach?

Polecane posty

Kupiłam 2 gupiki, 2 danio i jednego glonojada. Niestety, z przyczyn ode mnie niezależnych, mogę je umieścić w akwarium dopiero jutro rano... Są w wodzie z akwarium ze sklepu w słoiku... Martwię się czy nie zdechną do rana, czy nie będzie im za zimno...:-( Może ktoś kto się zna, by powiedział czy cos im się może stać? Jeśli tak ,to chyba się załamię...:-( Akurat musiało sie tak stać, że nie mogłam ich dziś dać do akwa...

Gość ja chodze na rybki
ja łowie rybki na jeziorku :) tylko trzeba mi zakładać robaka :P a na akwariowych się nie znam

Gość moje gg 5778081
kiedyś hhodowałam rybki. z mojego punktu widzeina nie powinno im sie nic stać jeżeli masz teperature pokojową to na pewno nie bedzie im zimno;p narazie sa w sloiku mam nadzieje że nakrętka jest odkręcona . mysle że jeśli masz taką możliwosc to wyczyśc jeszcze chociaz jeden sloik nalej zwykłej wody o normalnej temperaturze (nie zimnej nie gorącej zwykłejlekko chłodnawej) i rozdziel je to nei bedzie im przeszkadzala wrecz pomoże . jedno zastrzezenie jeszcze że mogą sie udusić wiec mozesz wziać np słomkę i od czasu do czasu włożyć do sloik a i lekko podmuchać aby miały bąbelki xD no i oczywiście je karm np robaki zamrożone (tylko trzeba je rozmrozić) lub suchy pokarm

Dzięki za odpowiedź. Jutro o 8 będą już w dużym akwarium z odstana i odfiltrowaną wodą, tak więc niech tylko przetrwają tą noc. Słoik odkręcony:-) Mam nadzieję, że wyskoczą...:-)

ze nie wyskoczą miało być...:-O Sorki...

Gość ehhhgvfgr
Nic im nie będzie. A dmuchanie słomką można sobie między bajki włożyć. Czym oddychają rybki? Tlenem zawartym w wodzie. Owszem mały słoik - mało tlenu i napowietrzanie byłoby pożądane. To już lepiej podłącz im jakąś małą pompkę napowietrzającą.

Gość ehhhgvfgr
Do mnie to było? Co ci się nie podoba? Sądzisz że dmuchanie słomką to genialne rozwiązanie? Może rozwiń swoją wypowiedź ???