Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dwa serduszka w jednym ciele

Dokąd na wczasy w ciąży?? POMÓŻCIE

Polecane posty

Jestem szczęśliwą przyszłą mamą w 4 miesiącu ciąży i wielbicielką podróży. Koniecznie chcę się wybrać z mężem na wczasy w II trymestrze, najchętniej w Europę samochodem. Poradźcie jakieś miejsce! Plisssssss! Tak żeby było ciekawie ale bezpiecznie dla malucha.

Gość dziewczynoooooooooooooooooo
Bezpiecznie dla malucha??? toż ejszcze nie urodziłaś :P To chyba wiesz jak o siebie dbać w czasie ciąży!!!!!

Twoja wypowiedź nie pomogła :D Polećcie mi jakieś fajne miejsce. Może któraś była w jakiejś ciekawej miejscowości w Europie z maluszkiem w brzuszku...? Myślałam o Paryżu, ale to dość daleko...

Gość do tancerki
tylko wiesz, taka długa podróż samochodem będzie dla Ciebie męcząca, nie lepiej wybrać się po prostu nad morze nasze polskie?

Gość aGATAANNNN
ja bym proponowała gdzies blizej może Praga albo Wilno, nie radze w długie podróże samochodem sie wybierać, chyba że wybierzecie samolot

Mieszkam 90 km od morza i jak dla mnie morze do żadna rewelacja :) Jeśli chodzi o Polskę najchętniej pojechałabym w góry, ale to nienajlepszy pomysł z brzuszkiem :D Nie umiem sobie po prostu odpuścić. Chcę pojechać gdzieś z dala od domu, pozwiedzać, odpocząć... Gna mnie.

Ja podróże znosiłam dobrze więc mogłam wszędzie jechać. Jeśli chodzi Ci o samo miejsce to z brzuszkiem możesz wszędzie jechać. Ciąża nie przeszkadza w odwiedzaniu jakiś konkretnych miejsc ( no chyba że chciałabyś naprawdę dalekie typu Egipt to ja bym nie jechała ze względu na inne jedzenie itp) Ale Europa - całą możesz zwiedzić jak masz ochotę:) Jeśli o długość podróży to tu Ci nikt nie pomoże bo to musisz sama ocenić jak daleko dojedziesz

Gość mamuśka10
raz, podróż męcząca; dwa - nie daj boże coś się stanie - chcesz wylądować we francuskim szpitalu? Moja znajomacji w ciązy poleciała na wszasy do Turcji. Dostała plamienia i musiała jechac do szpitala. Weź wyląduj w tureckim szpitalu - masakra.

ja polecam samolot i teneryfe. sama byłam rok temu w poczatku 5 miesiaca i bylo suuuuuuper! klimacik idealny dla mamusi z brzuszkiem a i lot 5 godzin da rade wytrzymac spokojnie :) sorki za brak polskich liter ale mam malucha na kolanach :P

My byliśmy w tamtym roku nad polskim morzem, oczywiście samochodem. Na szczęście wynajęliśmy sobie pokój w domu, w którym mieszkają lekarze, a ich syn zajmował się wynajmowaniem pokoi. To było rozsądne wyjście. Także zastanów się nad Polską w tym roku, tym bardziej, że samochodem też nie zawsze jest dobrze... Mdłości i te sprawy.

Byłam u ginekologa, zbadał mnie,morfologia ok i cała reszta też. Pytałam czy wolno mi podróżować i gin powiedział, że owszem, ale z przerwami i dobrym autem. Te warunki spełniam :D A co do Paryża to właśnie francuskich szpitali się obawiam - nie znam języka, a oni są anglojęzycznymi anaalfabetami :) Myślałam też o Wiedniu. Co do Pragi - byłam i nic niezwykłego mnie tam nie zachwyciło. Ot taki drugi Kraków :) A do Wilna czy na Wschód musiałabym się tłuc po kiepskich drogach. Dlatego kierunek może być jeden - przez Niemcy, a potem gdzieś dalej na pn lub pd.

Amsterdam też jest super - bo tylko 800 km od miejscowości, w której mieszkam. Ale tam już byłam, więc nie chcę jechać po raz kolejny. Stąd ten mój Paryż. Romantyczne miasto w sam raz na podróż jeszcze we dwoje. Tylko ten ich język mnie odstrasza :) i niechęć do ang.

no to może Bawaria? pięknie tam te malowane domki, jeziora i klimat super co prawda góry, ale nie musisz przecież po nich latać :D i w Monachium można co nieco zobaczyć no i droga świetna

Paryż w ciąży to bym ci odradziła ze wzglębu na niebotyczne kolejki do toalet nigdzie w Europie nie stałam tyle w kolejkach kolejka do Luwru, kolejka do Wersalu, kolejka na wieżę Eiffla... a na wieży Eiffla kolejka do kibla na godzinę stania... :D:D:D

Tak, masz rację. Bawaria jest przepiękna. Byłam tam, ale w sumie chętnie wrócę. Ludzie sympatyczni (zachodni Niemcy nie mają uprzedzeń do Polaków :) )

my zwiedzalismy Portugalię - ale z przelotem , dopiero na miejscu samochód. Cudne miejsce.. Szczerze polecam. Przesymatyczni ludzie, fantastyczna Lizbona, przepiękne poludnie kraju (mozna poplażować i odpocząć, troszkę cieplejsza woda niz na zachodzie kraju). Porto też oczywiscie warto zobaczyć. Byłam w 6 mc.

Gość Ja bym ci polecila
jednak Wieden i okolice, a juz na pewno skoro sama bierzesz go pod uwage. Ogolnie Austria jest przepiekna, a Wieden naprawde urzekajacy (Szwajcaria i np. polnoc Wloch typu Mediolan tez, ale to juz dalej) Nie wiem na ile chcesz jechac na wczasy ani co zamierzasz, ale ja bym radzila Wieden i okolice. Mozesz np. zatrzymac sie gdzies pod Wiedniem na jakims osrodku, campingu z basenem czy nad jeziorem, zebys mogla sie relaksowac, odpoczywac, ale a jednoczesnie zeby bylo blisko do Wiednia, aby mozna bylo pozwiedzac i polatac po miescie :) Co do podrozy to jesli ciaza przebiega prawidlowo to nie ma zadnych przeciwskazan. Ja caly czas podrozuje, a do samej pracy mam 50 km w jedna strone (wiec robie minimum 100 km dziennie). Mieszkam za granica i z mezem bylismy na Wielkanoc u moich rodzicow, a to od nas 700 km. Mamy dobry samochod, parkingow pelno, wiec zawsze mozna sie zatrzymac i rozprostowac nogi...takze jesli dobrze sie czuje i wszystko jest ok to spokojnie mozesz podrozowac. (Ja jestem pod koniec 6 miesiaca, wiec brzuszek juz wyrazny, ale specjalnie jeszcze nie przeszakadzajacy ;) )