Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Naturalna_pieknosc

Faceci wola naturalne- akurat?

Polecane posty

Gość Naturalna_pieknosc

Obsmialam sie dzis jak norka. zebyscie zrozumieli zart opisze wam jak bylam "zrobiona" - samoopalacz na cialo, ale nie zolta skora, tylko lekko brazowa w przeciwienstwie do solarkowej opalenizny (mam bardzo jasna karnacje, ktora w okresie zimowo- wiosennym wyglada blado-sino- choro) - korektor na since pod oczami /mam od urodzenia niestety podkowy jakbym nie spala pol roku) - wlosy za lopatki, wyprostowalam kremem (pusza sie okropnie, naturalnie krecone), nastepnie na grube walki nastepnie utrwalone innym kremem do lokow - brwi lekko wyregulowane - rzesy pociagniete wydluzajaca maskara (naturalnie mam dosc dlugie, ale bez szalenstw) - powieki lekkie bezowe cienie (nie podaje marki, zeby nie bylo reklamy) - cieniutkie podkreslenie oczu kreska - roz na policzkach - puder matujacy (mieszana cera) - rozswietlajacy swietnie wspolpracuje z samoopalaczem - usta blyszczyk powiekszajacy z kolagenem - zeby wybielane co pol roku (naturalny kolor niestety mam nie idealnie bialy, po wybielaniu sa sniezno biale) - biustonosz push up Nie pisze o maskach na twarz, maskach na wlosy i innych odzywkach, depilacjach, kremach, naciaganiach itp itd.. Sam makijaz zajmuje mi ponad 40 minut. I teraz do sedna. Pieciu facetow w pracy powiedzialo mi cos mniej wiecej w ten desen, ze jestem taka piekna i taka naturalna, nie to co inne baby, co to sie malowac musza. Buahhahahahaaa! I tak jest niemal co dzien. No coz, nie wyprowadzam ich z bledu. Bo przeciez nie powiem, ze bez tych wszystkich mordeg to by mnie nawet nie zauwazyli. Nawet moj malzonek tkwi w przeswiadczeniu, ze mi na nogach wlosy nie rosna. Oj naiwny gatunek. :)

Gość Naturalna_pieknosc
Na szczescie nie ma takiego obowiazku. :)

Gość Palomke
Mi makijaz zajmuje 20 minut i bez makijazu sie ludziom nie pokazije na oczy. Nawet w szpitalu wstawalam wczesnie i sie malowalam.

:D Dobre:-) Widocznie umiesz zrobić piękny, delikatny makijaż, sama kolorystyka na to wskazuje. A mogę o coś zapytać? Czy wybielasz zęby u dentysty? Poważnie co pół roku? Czy to nie jest groźne dla zębów? Bo ja właśnie zaczynam wybielanie, ale ktoś mi powiedział, że niezależnie od preparatu, to bardzo osłabia zęby...

Gość Naturalna_pieknosc
No wlasnie naturalny makijaz zajmuje mi wiecej czasu niz wieczorowy. :) Bo przeciez naturalnie musi wygladac. ;) DLatego tyle trwa. /samo wsiakniecie kremu przed makijazem trwa swoje/. Co do wybielania to raz jeden bylam z tym u dentysty, on mi wyprowadzil kolor zabkow na taki, jaki chcialam, teraz wystarczaja mi nakladki kupione w kosmetycznym i zel wybielajacy. Nie odczuwam, zeby szkodzilo mi na zeby, dentysta tez chwali ze zadbane kly mam.

To spoko, ja żelem wybielam i ładnie mi się wybiela:-) Ale trochę się przestraszyłam, ze mi wypadną;-)

Gość Naturalna_pieknosc
Nie wypadna. Luuzik. Gdybys jednak zaobserwowala cos niepokajacego (nadwrazliwosc na gorace, zimne, badz by cie bolaly- to zastopuj), nie chce miec nikogo na sumieniu. ;) A co do postu "nie zazdroszcze". Ja tam sie nie przejmuje. Wiele lat walczylam z kompleksami i w koncu mam efekt wiecej niz zadawalajacy. Trudno, nie kazda rodzi sie pieknoscia. Ja umiem zrobic to, czego rodzice ani Bozia nie zrobili. ;)

Gość Gruthar
Różnie bywa... może nie jesteś ładna, kiedy jesteś naturalna. 🖐️

Gość Naturalna_pieknosc
No przeciez pisze wyraznie- ze bez obrobki wygladam jak "wyjdz stad i nie wracaj" a po obrobce slysze "jak to naturalnie sliczna jestem". Na tym polega komizm tej sytuacji.