Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość zrozpaczona marama

jak pozbyć się nietypowych blizn po trądziku? PROSZĘ O POMOC!

Polecane posty

Gość zrozpaczona marama

Witam! Od kilku lat moją zmorą sa blizny potrądzikowe na ramionach. Jako nastolatka drapałam zmiany skórne a teraz wstydzę się chodzić w bluzkach na ramiączkach. Praktycznie nigdy nie odkrywam ramion. Blizny nie są typowe, o ton, czy dwa jaśniejsze od i tak bladej skóry, okrągłe, z reguły drobne (kilka większych) i lekko grudkowate(troszkę czuć je pod palcami ale są miękkie). Skórę mam delikatną i podatną. Z twarzy po dwóch zabiegach jakimś delikatnie złuszczającym kwasem wszystko zeszło, z tym, że blizny nie były grudkowate i w zdecydowanie mniejszej ilości. Mam na ciele kilka blizn ciętych (szytych i nie), które szybko się zagoiły i prawie ich nie widać, co świadczyłoby o dobrym gatunku skóry. Wzmaga to moja irytację blizenkami na ramionach. Miałam kilka razy robioną mikrodermabrazję i i podobny peeling, co na twarz. Faktycznie, blizenki juz tak nie starszą. Z daleka ich nie widać. Część malutkich nawet zniknęła. Jednak ten efekt nie zadowala mnie do końca. Poza tym, w gabinetach dermatologicznych, które odwiedzilam w ciągu ubiegłych 3 lat albo nastawiano sie na zdzieranie kasy za jakieś beznadziejne smarowidła albo całkowicie odbierano nadzieję. Nie rozumiem tez dlaczego tylko na ramionach blizny sie tak trzymają i są grudkowate. Czasu nie cofnę, jednak nadal mam nadzieję, że w końcu calkowicie pozbędę się tego ochydztwa. Czy jest jakiś skuteczny sposób bym wreszcie mogła bez stresu wyjść na plażę? Może jakieś kwasy czy peelingi albo lasery? Bardzo proszę o pomoc! Za każdą radę będę ogromnie wdzięczna.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować