Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Debora909

I SUCHA I PRYSZCZATA O Czyli o jedno za wiele...

Polecane posty

Gość Debora909

Mam na twarzy wypryski, ostatnio coraz więcej (dlatego tez szykuje sie na oczyszczanie organizmu, moze w tym tkwi problem) ale jednoczesnie skóra mojej twarzy jest strasznie przesuszona. Jezeli dam tłusty krem to zle działa na wypryski, jezeli przesuszam wypryski skóra sie strasznie łuszczy i jest coraz bardziej sucha. Wiec czego mam uzywac ? bo jest coraz gorzej ;/ Nie sposób juz nałozyc fluidu ;/

Może spróbuj kremu Dermedic Acne Expert krem intensywnie nawilżający. Stosuję go od jakiegoś czasu, mam bardzo przesuszoną skórę po kuracji dermatologicznej, ten krem bardzo mi pomaga i przede wszystkim nie zatyka porów. Teraz, kiedy na dworze jest cieplej, stosuję go tylko na noc,na dzień mam Iwostin Purritin emulsję matująca i ten zestaw jak najbardziej odpowiada mojej skórze.

Gość martaikuba1
ja mam skórę atopową czyli podrażnioną, przesuszoną, z krostkami. Myślę, że kosmetyki apteczne to dobry pomysł. Ja używam poleconego przez dermatologa emolium. Emulsji do kapieli, do ciała i kremu na małe powierzchnie skóry. Podpytaj w aptece - moim zdaniem znakomite na tego typu problemy ze skórą.

Gość ola1234567
ja mam to samo od lat.uzywalam emolium czy jak to sie zwie bo derm mi polecila i skora byla rowniez sciagnieta! mimo ze byla przeznaczona dla takiej skory jak nasza. fakt odrobine mniej niz standardowe zele ćmele;p ale jednak jeszcze to nie kosmetyk dla mnie

Gość Justyna długowłosa
Jakbym czytała o mojej skórze :/ jak użyję kremu-syfy, błyszczenie, zatkane pory. Jak nie użyję-twarz sucha aż się sypie :/ ehh ;/

Gość ksiuncha
Polecam Ci peeling kawitacyjny, ja robiłam ostatnio w Der Med. Mam suchą skórę skłonną do zapychania, pełno na niej wągrów. Już po pierwszym peelingu widzę efekty skóra jest gładka i oczyszczona. nie mam zadnych suchych skórek.

Gość nawilz cialo od wewnatrz

Gość martaikuba
ksiuncha, opisz proszę co to jest peeling kawitacyjny - trochę więcej szczegółów. Pisałam już, że używam aptecznych kosmetyków do skóry z problemami i sobie bardzo chwalę. Nie słyszałam o tego typu peelingu - czy sa jakieś przeciwwskazania?