Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zawiedzionabardzo

Ubezpieczalnie samochodowe-oszuści... Jak się tego ustrzec?? CU Direct

Polecane posty

Gość Zawiedzionabardzo

Witam... Ostatnio spotkała mnie niezbyt przyjemna sytuacja. Mianowicie chciałam przedłużyć polisę ubezpieczeniową na mój samochód. I co mnie zaskoczyło, ubezpieczenie mojego samochodu mimo że zestarzało się o rok okazało się wyższe od tego, które miałam rok temu... Dziwne... Z ciekawości weszłam na stronę mojej ubezpieczalni tj Comercial Union Direct by przy użyciu kalkulatora dostępnego na ich stronie obliczyć składkę jaką powinnam zapłacić za mój samochód. Wpisałam dane identyczne do tych, które były na polisie przysłanej przez ubezpieczalnie do mnie pocztą... Ku mojemu zdziwieniu okazało się, że składka naliczona przez internet jest niższa o 500zł... Byłam w szoku, liczę drugi raz i wynik taki sam... Zamiast kwoty 1500zł wyświetla się 1012zł... Po lekkim uspokojeniu zadzwoniłam do Comercial i od bardzo \"kompetentnej\" Pani dowiedziałam się, że maszyna licząca moją składkę mogła się pomylić... Fajnie... A dodatkowo-co w ogóle mnie zaciekawiło- wg tej pani duży wpływ na wysokość składki ma fakt iż jestem współwłaścicielem( jeżdżę samochodem ponad 20 lat, więc mam max zniżki). Okazało się, iż jeśli jest współwłaściciel, to jednocześnie jest większe prawdopodobieństwo wypadku... Więc wychodzi na to, że ja biorę połowę auta i jadę w jedną stronę, a mąż w drugą.... Całkiem ciekawa teoria... Co lepsze na drugi dzień ta sama pani twierdziła że nic takiego nie mówiła... KOńcem końców mieli mi przysłać nową ofertę... Ale z wysłaniem jej też zwlekali... PO kolejnym telefonie powiedzieli żeby wpłacić nową kwotę (\"bo przecież Państwo wiedzą jaka jest wysokość składki\"(!)) na nr konta podany przy starej zawyżonej polisie... A tą właściwą ofertę przysłali nam 10 dni po terminie... Twierdząc, że się im zagubiła przy wysyłaniu... Potem że jest wysłana,ale poczta się ociąga z jej przysłaniem... Ściema kompletna, bo nadali list w środę a przyszedł w pt, więc poczta nie nawaliła... Chcę tylko przestrzec Was przed tą ubezpieczalnią... Prowizja, którą dostają pracownicy jest zależna od wysokości składki jaką płacimy... Dlatego nie dajmy się oszukać...Na CU Direct naprawdę się zawiodłam... Wciskanie kitu, niekompetentni pracownicy... Jeżeli też macie jakieś niemiłe wspomnienia związane z ubezpieczaniem samochodu, piszcie... Niech inni też wiedzą.

Gość Zawiedzionabardzo
Nikt nie potrafi się wypowiedzieć na ten temat??

Gość dkdkkd
Ja się ubezpieczam w PZU i tyle. Jeśli jest szkoda, są fachowi, szybcy i niezawodni. Nigdy nie miałam najmniejszych problemów. A w porównaniu z innymi nie są znowu jacyś wiele droźsi.

Gość Zawiedzionabardzo
No może drożsi nie są wiele, ale chodzi o sam fakt tego, że CU jest ubezpieczalnią z sporym stażem na rynku, a okazuje się że klientów mają za nic... Pracownicy sobie prowizje zwiększając oszukując klientów... I to o spore pieniądze... Ciekawi mnie ile osób przedłużyło u nich polisę tak jak ja i nie sprawdziło jaką składkę można wyliczyć na ich stronie internetowej... A ilu postąpiło tak jak ja

Gość mikkkii
ojejujejuuuuu...straszne...tylko nie płacz...stara baba a durna jak but...wypierdalaj szmato

Gość Zawiedzionabardzo
Widac sie popierdolencu na życiu nie znasz... Nie pasuje to nie odpowiadaj na posty... I sam spierdalaj... Gówniarzu...