Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasia1911

czy dziecko karmione mlekiem modyfikowanym trzeba przepajac???

Polecane posty

mam pytanko czy dziecko ktore pije mleko modyfikowane musi byc przepajane bo moj synek nie chce nic pic,ani soczkow ani herbatek,ani wody nic nic tylko mleko

Gość jestem zainterseowana
musi być przepajane

oto watek z innego topiku A ja uważam, że nie trzeba koniecznie! Owszem, jak jest upał i maleństwo się poci, to trzeba. Natomiat to o konsystencji, że to ma znaczenie, że sztuczne ma taką samą a mleko z piersi różną, to raczej błędne myślenie - chodzi o bilans wody w sumie! Jeżeli dziecko wypija np. 6 razy po 150 ml dziennie to daje 900 ml płynów i to jest porównywalna, jeśli nawet nie większa ilość w stosunku do mleka matki. Moje dziecko było niestety karmione sztucznie, nad czym bardzo ubolewam. Urodziło się poźną jesienią i nie było przegrzewane, zatem nigdy jej nie dopajałam/przepajałam. Nigdy nie chorowała, nie było problemów z siusianiem, kupą... Jak już była starsza i dostawała inne posiłki niż mleko, proponowałam jej wodę do picia, ale rzadko kiedy wypijała - widocznie nie było jej to potrzebne. Proponuję nie sugerować się tak mocno różnymi radami i doświadczeniami innych mam (także moimi ) i obserwować swoje dziecko. Nawet malutki niemowlaczek potrafi dać mamie do zrozumienia, czego chce. Pozdrawiam!