Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajacaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

do uczacych sie angielskiego i niemieckiego

Polecane posty

czy tez tak macie ze niemieckie slowka gorzej wam wchodz i trudniej sie je wam wymawia?

Gość bdfbbbfb
no ja tak nie mam bo bardzo lubie niemiecki i szybciej mi wchodzi do głowy :) nawet na wymianie byłam w niemczech jak byłam w gimnazjum,

cieżko powiedzieć bo niemieckiego uczę się znacznie dłużej niż angielskiego i dlatego lepiej mi idzie. ale z angielskim jest o tyle łatwiej, że słyszymy go na codzień i nie trzeba się z nim tak \"osłuchiwać\" jak z niemieckim żeby mieć dobrą wymowę.

a ja odwrotnie najpierw angielski a potem niemiecki. wlasciwie dopiero zaczynam ale czuje ze chyba spasuje bo generalnie nie mam talentu do jezykow

Mi też jakoś niemiecki zawsze mniej problemów sprawiał. Fakt faktem, angielski jest wszędzie i częściej się go słyszy.

W ogóle dużo gorzej uczy mi się niemieckiego niż angielskiego

Gość uuppppppppp

Gość anka1406
miesza mi sie angielski a niemieckim nie cierpie niemieckiego za dlugie slowa ma

Gość wiecie cooo....
Z angielskiego łatwiej mi się nauczyć słówek bo wydaje mi się, że są krótsze i takie jakieś mniej skomplikowane :-) Ale w wymowie i tak wolę niemiecki - bo ładniejszy i łatwiejszy pod tym względem. I nie brzmi tak głupio jak angielski. Ale to tylko moje osobiste odczucie :-P

Gość dziwa
ja mam 3 z niemieckiego w 1klasie LO a 5 z angielskiego, nienawidze niemieckiego ucze sie go dopiero teraz od tego roku a angielskiego do kad pamietam..uwielbiam ten jezyk i mam zamiar isc na filologie angielska:)

Mi w ogoe niemiecki nie idzie. Nie umiem wymawiac, ciezko mi sie go uczy. Wole przykladac sie do angielskiego - lepiej mi idzie i bardziej sie przyda

Gość coin5
Kazdy jezyk, do ktorego czuje sie niechec trudniej wchodzi do glowy. Sa osoby, ktore lubia niemiecki i dlatego nie maja z nim problemow.

Gość coin5
ja kocham jezyki romanskie i angielski, ale niemieckiego po prostu nie znosze, jest obrzydliwy.