Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gonzallo

koronka na zębie-moje schizy,ze wypadnie

Polecane posty

mam koronkę na gornej 2 bo moj ząb się złamał-dosłownie na przysłowiowej bułce z masłem.Teraz się okropnie boję i podczas jedzenia sprawdzam jezykiem czy wszytko ok..macie tak?

no mam nadzieję,ze nie szybko i ze akurat bede wtedyw domu.

i tak i nie-odcień jest znakomicie dobrany taki jak mój naturalny.Natomiast jeśli przyjrzeć sie mojemu uśmiechowi wnikliwie to zauwazy się,ze tak druga 2ka(czyli własna) ma trochę inny kształt i ma takie malutkie białe smugi.Ja natomiast potrafię zauważyć u innych koronki-jesli dziąsło nad zębem jest troszeczke sinawe-to z pewnoscią z powodu korony...u mnie tego zasinienia nie widac na szczescie.

Gość pupa77
Mi też niedawno wypadła dwójka, po prostu jak jadłam. Jak miałaś założona tą koronkę? Trzeba było piłowac sąsiednie zęby, czy co?

Gość no to ładnie...
ja wczoraj straciła plombę w przednim ! Okropne uczucie,nawet nie wiedziałam kiedy to się stało. Dobrze,że dentystka mnie dziś przyjęła z rana;)Moje koszmary się ziściły-tak się bałam,że mi plomba w przodzie wypadnie!!!

pupa-nie.Ząb ułamał sie bardzo,ale został taki malenki kikucik.Dentystka nadlała go troszkę a potem przykleila koronkę.Trwało to ok 2,5tyg.Długo,ale przy przymiarce okazalo się,ze jest zle dobrany odcien koronki i wole poczekac jeszcze kilka dni,ale zeby wygladało perfekt.A dlaczego z czasem dziąsło sinieje? Aha ja tez wlasnie jak oglądam reklamę pasty do zębów z tym wylatujacym na umywalkę zębęm to robi mi się słabo.Zreszta moja 2ka wypadła niedawno-w samym srodku ciąży,więc nie wiedziałam czy mi dentystka się zgodzi cos z tym fantem zrobic..

Dobry dentysta poradzi sobie w każdej sytuacji w zasadzie z każda dolegliwością zęba, więc jak takiego mamy, to nie ma się co naprawdę martwic. Najlepiej wypróbować kilku dentystów, zanim zdecydujemy się chodzić na stałe do tego jednego.

Gość a miaś na te 2,5 tygodnia
koronę tymaczsową?

Gość koooszmar
wczoraj zlamalam gorna 2, wlasnie tez jak jadlam zwykla kanapke;/ Patrze i nie mam polowy zeba, zab ktory pozostal od spodu byl caly w prochnicy a ja nawet nie wiedzialam ze jest tam dziura ! Bylam wczoraj u dentysty, powiercil mi , i powiedzial ze jedyna szansa to koronka! Mam 25 lat i jestem zalamana tym faktem ! Spedzilam wczoraj z godzine na fotelu, dentysta, wyleczyl mi prochnice, ale zab jest o polowe krotszy,! mam wlozone jakies wypelnienie i tymczasowa koronke, zrobil mi wczoraj wyciski i czekam na po swietach na prawdziwa koronke;/ ! niesety swieta musze tak spedzic, ta tymaczasowa naprawde zle wyglada, sasiadka mnie sie dzisiaj pytala co mi sie stalo , czy zlamal mi sie zab ?!