Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosząca o pomoc

JAK SIE ROBI MASAZ KANALIKA ŁZOWEGO ? POMOCY !

Polecane posty

Gość prosząca o pomoc

Witam ! Moja 9 mc corcia ma niedrozny kanalik lzowy od miesiaca . zadne krople ( 2 rodzaje ) nie pomogly . Okulista skierowal mala na udroznienie kanalika lzowego - czyli sondowanie oka w znieczuleniu miejscowym . przeczytalam w necie ze masaze czasem pomagaja . tylko prosze mi napiszcie jak taki masaz sie robi - w necie znalazlam kilka sposob - tylko nie wiem ktory jest własciwy . dodam ze dziecko dopiero od miesiaca ma lzawiace oczka - wczesniej nigdy tego problemu nie bylo . Za udzielone mi porady bade bardzo wdzieczna .pozdrawiam

Gość prosząca o pomoc
naprawdę nikt nie mial podobnego problemu ?

Gość musisz byc dzielna
moj syn mial to samo jak sie urodzil.moja lekarka mowila mi ze mam masowac,hmmm jak ci to opisac... tak jakby od pocztaku brwi,chodzi mi o poczatek od srony nosa nie skroni,i w dol az ponizej rogowki oka,mam nadzieje ze wiesz jak,ale powiem ci ze to bardzo ciezko:( ja mojemu masowalam chyba ze 4 miesiace i bez efektu potem mial juz pol roku i mu to przekluwali 2 razy bo za pierwszysm razem mu to zle zrobili:( Ryczal tragicznie... A dlatego to tak ciezko szlo bo byl za duzy!!! Nie sluchaj lekarza jak ci mowi ze trzeba czekac,na okulistyce powiedzieli mi ze im miejsze dziecko tym lepiej,takze idz z malenstwem bo wiem jaki to problem zaklejone oczko po spaniu:(

Gość prosząca o pomoc
dziekuje za porade . tylko ze Ty piszesz ze Twoje dziecko mialo juz od urodzenia problem z kanalikiem. a moje ma od miesiaca - wczesniej ten kanalik byl drozny na 100 % bardzo boje sie tego zabiegu - tego placzu dlatego chce sprobowac z tym masazem

Gość prosząca o pomoc
dziekuje za opowiedzi i za zaintersowanie tylko ze kazda z Was opisuje troche inaczej ten masaz . byc moze inny masaz jest dla dziecka ktory ma problem z niedroznym kanalikiem od urodzenia ( w tym przypadku blonka nie pekla i stad ta niedroznoc ) i inny masaz dla dziecka ktoremu kanalik sie zatkal pozniej ( a wczesniej nie bylo problemu ) dziekuje za link do forum lecz tam sa opisane problemy dzieci ktore od samego urodzenia mialy problem z kanalikiem . bylabym wdzieczna za inne linki do forum sama szukam po necie opis tych masazy lecz kazdy opis jest inny .

Gość dzis o kanaliku