Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ollllllllka

błyskawiczny obiad,jaki?

Polecane posty

Gość ollllllllka

nie mam dzisiaj czasu na długie siedzenie w kuchni,czasu siły ani weny twórczej...doradżcie cos;)

Gość ollllllllka
było wczoraj spagetti:/

Gość ja mam pod nosem obiadki
domowe ide zaraz i kupie kiszke ziemniaczana :D

Gość ollllllllka
dzieki:)

Gość pyszna jest zupa grzybowa
( nie pieczarkowa) z mrozonki, ja dodakje jeszce pare kartofli, jogurt i pieprz. Tez fasolowa jest dobra. Do tego z mrozonki pierogi ruskie

Gość jkhjk
fast food

Gość ollllllllka
dzięki za pomysły:)

Gość twoja rodzina
schabowy z ziemniakami.

I jeszcze kluski leniwe. No i pyzy możesz kupić. Albo pierogi z mięsem/kapustą i grzybami. Naleśniki też mogą być.

Gość Jajka sadzone ziemniaki szczyp
Iorek

Gość fafcio
a ja proponuje camembert w panierce, do tego np frytki/ziemniaczki pieczone i salatke :) szybki i nie narobisz sie ;))) polecam

I to też idzie szybko, a jest pyszne: MAKARON Z ZOLTYM SEREM I PIECZARKAMI przygotowanie: 20 min gotowanie: 20 min ilość porcji: 2 Składniki: • 200 g makaronu najlepiej świderki, mogą być rurki • 250 g pieczarek • 200 g żółtego sera • sol • pieprz • Vegeta • bazylia • 1 łyżka oleju Sposób przygotowania: 1. Makaron ugotować wg przepisu 2. Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry i podsmażyć na oleju i przyprawić (dość mocno) 3. Dodać ugotowany makaron i startego sera i trzymając na bardzo małym ogniu mieszać aż ser się roztopi 4. Podawać gorące SMACZNEGO!

Gość kamilotaaaa
makaron na milion sposobów:)mozna go robic z doslownie wszystkim...tunczyk,kalafior,fasolka,pieczarki,groszek,cukinia,,boczek..itp itd.Podstawa to czosnek i ostra papryka:) moje ulubione szybkie danie z ryzem Ryz gotujesz w wodzie z sola i curry(ile kto lubi-musi byc aromatyczne),podsmazasz piers z kurczaka pocieta w mala kosteczke,pieczarki.W wysokim garnku dusisz mieszanke chinska lub wloszczyzne krojana w paski-przyprawic wedle uznania(mrozonka).Usmazonego kurczaka i pieczarki wsypac do garnka z wloszczyzna(oczywiscie gdy juz woda odparowala z warzyw) na koncu ryz,wymieszac i smacznego:)

Ja czasem do ryżu zamiast curry daję kurkumę :) smacznie to brzmi, co napisałaś :) a ja dziś na obiad mam ryż i do tego mięsko w sosie śmietanowo-pieczarkowym :)

Gość albo rybke usmaz
Ja w piątki zawsze jadam ryby. Nie jestem przesadnie religijna, ale przynajmniej raz w tygodniu ryby warto jeść. Ja kupuję steki rybne z frosty, smażę na oliwie, do tego młoda marchewka w puszce i jest obiad w sam raz na studenta;)