Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Derka Derka

***Jak radzić sobie z byciem mega niezdecydowanym? ***POMOCY!

Polecane posty

Gość Derka Derka

Jestem bardzo niezdecydowana osoba. Od pol roku mysle co chce robic i nie moge podjąc zadnej decyzji. Boje sie kazdego ruchu. Czesto tez mam tak na zakupach- nigdy nie moge sie zdecydowac na jakis kolor bluzki i zakupy koncze zakupem dwoch kolorow. Nigdy w zyciu nie jestem pewna na 100% podjetej decyzji, zawsze jak mam dwa wyjscia to analizuje konsekwencje wyboru obydwu dróg i mam mega problemy z wybrniem tej jedenj drogi, boje sie ze podejme zla decyzje i radze sie wtedy innych co mam robic i robie to co inni mi radza. Co moge zrobic zeby byc zdecydowana osoba???

Gość Ciekawask
Mam tak samo. Ale tego chyba nie da sie zmienic..

Gość Dorobty
Do ROBOZTY A NIE SIEDZIEC NA KAFE!!!!!

Gość Marykkka31
Niezdecydowanie to cecha, z którą męczę się chyba od zawsze. I nie chodzi tu wcale o to, że często zmieniam zdanie, że nie umiem się go trzymac i boję się mówic o nim głośno albo też, że nie warto na mnie polegac, tak często zmieniam swoje poglądy. Sęk w tym, że nie umiem podejmowac decyzji. Muszę się masę czasu zastanawiac, zanim coś postanowię, a czasem, nie mogąc się zdecydowac, nie robię nic, co jest chyba najgorszym wyjściem. Nie jest to, oczywiście, w każdej sytuacji, ale zdarza się, niestety, często. Więc gdy mam o czymś zdecydowac, to rozważam wszystkie plusy i minusy, wstępnie coś postanawiam, potem zmieniam zdanie, następnie wracam do poprzedniej opcji itd. Ale kiedy podejmę ostateczną decyzję, to staram się, żeby była ona nieodwołalna i trzymam się kurczowo swojego zdania i tylko wybitnie przekonujące argumenty i fakty są w stanie coś zmienic, co zdarza się rzadko.