Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klupss

Ile zapłacić za opiekę nad dzieckiem?

Polecane posty

Sąsiadka będe pilnowała mi dziecka po cztery godziny dziennie. Ile powinnam jej płacić za godzinę?

Gość ykona
ja,jak pilnoalam dziecka to pani placila mi 5 zl na godzine,i żarełko do woli nawet gotowala mi obiady,a jak wychodzila na noc,bo maz ja zostawil a chcciala is poszalec z kolezankami na dicho to 6zl na godzine.to bylo ze 2 lata temu.

Gość dddddddddddddd
To zalezy gdzie mieszkasz, zwykle ceny wahaja sie od 4 do 10zl za godzine ale to kwestia dogadania.

Gość domikika
co 4 zł ???? dobre! to chyba w latach 90 tyle płacili. Ja opiekowałam się dzieckiem na studiach, kilka lat temu i dostawałam 6zł za 8 godzin dziennie 5 dni w tygodniu, za wieczór extra 100zł. a teraz stawki zaczynają się od 10zł. w małych miastach trochę mniej.

Gość ddddddddd
To zalezy gdzie mieszka autorka topiku. Jesli to male miasteczko na dolnym ślasku to 4zl za godzine dla np rencistki dostajacej 500zl na miesiac bedzie akurat. Wiadomo ze wykwalifikowana niania ma duzo wieksze stawki. Trzeba tez wziac pod uwage ze to sasiadka, wiec zawsze ma ulgowe podejscie do takich rzeczy- dla niej to jakies zajecie i wypelnienie czasu a przy okazji pare groszy, dla mamy dziecka okazja bo blisko, niedrogo i z osoba ktora zna od dawna

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
poczytaj forum na niania pl z pewnoscia znajdziesz odpowiedz

Za twoje dziecko wzięłabym pięćset. Bo jesteś na kafeterii, a tu tylko głupie piszą na takie tematy.