Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ajlawjj78

pierwsze dziecko - przenoszone, a drugie????

Polecane posty

Gość ajlawjj78

duze jest prawdopodobienstwo przenoszenia do 41-42tc? :(( jest szansa na 38-39tydzien ciazy? ;)

Gość jest szansa
ja pierwsze przenosiłam, a drugie urodziłam dwa tyg. przed terminem, tak, że nie ma reguły pierwszy poród trwał 16 h, a drugi 3h.

Gość ajlawjj78
aaaaaaaaaaaaaaaaaaale super mialas :)

Gość jest szansa
Też się cieszę :) Żałuję, że w pierwszej ciąży nie wywoływali mi porodu w terminie, na pewno byłby łatwiejszy. A drugi poród to pryszcz, zajechałam do szpitala, zbadali mnie i już było widać główkę, z 15 min. pokucałam na macie, potem hop na fotel i już koniec :)

ja też pierwsze przenosiłam 9 dni (7 godz.), za to drugie 12 dni przed terminem i po 2,5 godz. było po wszystkim :) zasadniczo podobno z drugim powinno był łatwiej i szybciej :)

Gość jest szansa
Pierwszy syn 3900, a drugi po 3 latach 2850. Pierwszy niedotleniony w trakcie porodu i rozwija się nieco wolniej niż powinien, a drugi rośnie i rozwija się rewelacyjnie. Osobiście uważam, że lepiej jest urodzić trochę przed terminem niż przenosić.

Gość kiszonajaa
Pierwszy poród 8 dni po terminie (długość porodu 2 godziny 10 minut) Drugi poród hmm już jest 4 dni po terminie i cisza ;/ Oby przynajmniej był równie szybki.