Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lily*

Co lepsze? Architektura czy Budownictwo?

Polecane posty

I czy orientujecie się czy te kierunki należą do ciężkich? Lubię matematykę i rysunek.

Gość henryka serduszkowa
budownictwo

Gość zgnccvn
budowictwo

budownictwo kiedys kuzyn przegladal oferty pracy- 60 dla budow. i 2 dla architektow :D

na polibudzie mowi sie ze na archi ida ci co umieja rysowac a na budw ci co umiej amatme :P

Gość do zalozycielki/la
budownictwo-trudniejsze od architektury,ale łatwiej później o lepszą pracę.Architektów teraz produkują hurtowo,zastanawiam sie co oni pozniej będa robic? Kiedys na jednym roku bylo 20 osób teraz 200;) do daj jeszcze zdjeć Jak ktoś jest niespecjalnie błyskotliwy to na architekturze rzeczywiscie moze byc trudno:P

Gość
Liliuś ❤️ architektura trudniejsza :o mało pracy sto razy lepsze budownictwo ❤️

Gość koncze wlasnie budownictwo
i napewno uczyc sie trzeba. najwiecej na pierwszych semestrach odpada ludzi z matmy i wytrzymalosci

To ja z obu rzeczy jestem niezła :P:P Interesuje mnie bardziej arch ale ten kierunek na mojej politechnice nie ma renomy - jest dopiero od 6 lat, kadra niedouczona....

Architektura jest dla ludzi, którzy radzą sobie z matmą i mają zdolności, otwiera ona drzwi np do pracy plastyka (ponoc:P). Budownictwo to pewny kawałek chleba, ale dosyc ciezki, duuzo matmy, fizyki, itp. Pewnie więcej niz na architekturze, na której z kolei są trawiące wiele godzin rysunki.

A dużo jest zajęć? Bo zamierzam studiować 2 kierunki dziennie

Gość
Liliuś archit... i budownictwo?

Gość budownictwo
na budownictwie jest matma, mechanika, wytrzymałość materiałów, żelbet, stal, drewno, mechanika budowli. Architekci mają te przedmioty w ograniczonym zakresie.... łatwiej jest

Nie Złoty :D Zamierzam studiować Pielęgniarstwo mgr i jeden z tych dwóch kierunków :P

Gość
Liliuś będziesz miała min. statystykę i rachunek prawdopodobieństwa :o :) mechanikę: belki, ramy, kraty itp.....

a po cholere ci pielegniarstwo i do tego budow/architektura?

Bo skończyłam lic z piel :D. A w tym zawodzie mało się zarabia :P Chcę taki po którym będę miała większe perspektywy w sprawie zarobków :P

Gość
Kochana Liliuś ❤️ wybierz budownictwo 🌻 mam materiały z mechaniki i matmy :P :)

Gość
Liliuś idzie na pielęgniarkę bo musi badać mi serduszko kontrolnie :P ;)

Gość DEDYKOWANY PRZEZ UE.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>TEST IQ MENSA>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Interesuje Cię, jak wysokie masz IQ ? Zmierz swoje IQ w wysokojakościowym teście. Rozpocząć Test IQ: http://www.iq-test.pl/?d=888 LEPIEJ WIEDZIEC JUŻ DZIŚ JAKIE MASZ IQ, NIŻ DOWIEDZIE Ć SIĘ OD KOGOŚ INNEGO JUTRO !!! >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>TEST IQ MENSA>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

no to nie koncz tego pielegniarstwa, skoro i tak nie bedziesz w zawodzie pracowac

Dzięki Złoty :D:D:D Może mi je pozyczysz :P:P A serduszko to chyba raczej lekarz bada :P:D Ja Ci mogę ewentualnie zastrzyka dać :P albo krew wyssać :P

Gość inzynier budowy
ja pracuję w budownictwie drogowo-mostowym w bardzo znanej firmie :) i widać że kier przyszłościowy :) drogi długo polska bedzie budowac, gdyz nie mielismy nigdzie dobrych drog

Jak już dostanę się na magisterkę to może warto byłoby ją skończyć. Na mgr z piel nie jest tak trudno - bardzo mało zajęć, nauki prawie nic. O wiele gorszy licencjat. Trochę boje sie egzaminu prakt. z architektury. Chyba jednak wybiorę to budownictwo. A orientuje się ktoś czy z takimi wynikami mam szansę się na nie dostać (na dzienne) Fizyka: 80 podst. 40 rozszerz J.polsi: 70 podst, 70 rozszerz J. obcy 96 podst

Gość DEDYKOWANY PRZEZ UE.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>TEST IQ MENSA>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Interesuje Cię, jak wysokie masz IQ ? Zmierz swoje IQ w wysokojakościowym teście. Rozpocząć Test IQ: http://www.iq-test.pl/?d=888 LEPIEJ WIEDZIEC JUŻ DZIŚ JAKIE MASZ IQ, NIŻ DOWIEDZIE Ć SIĘ OD KOGOŚ INNEGO JUTRO !!! >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>TEST IQ MENSA>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

nie masz matmy a na budow licza matme,fiz i jezyk, wiec moze byc dosc trudno w zaleznosci jak poszla matura w tym roku

A nieprawda :) Masz do wyboru matmę i fizykę :) Poza tym język obcy i polski

na mojej polibudzie biora pod uwage matme, fiz/chem i jezyk i chyba tak powinno byc