Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MONIKAA80

Dzienne menu Waszego 5-miesiecznego dzieciaka

Polecane posty

Gość MONIKAA80

U mie wyglada to tak; ok 5.00 - mleko 180 ml o 11.00 - mleko 180 ml zageszczone dwoma lyzeczkami kaszki ryzowej z bananmi ok 13.30 - soczek przecierowy jablko-marchew lub samo jablko ( ok 120 ml ) ok 15.00 - obiadek ze sloiczka ( ok 5 lyzeczek ) o 16.00 - mleko 150 ml o 19.30 - ( po kapieli ) mleko 150 ml o 22.30 - ( na noc ) mleko 210 ml zageszczone 2 lyzeczkami kleiku kukurydzianego

Gość mateuszkowa
witam,mój mały własnie kończy 5miesięcy.ja karmie tak-ok.7-mej mleko z piersi,9-ta mleko z piersi,11-ta kaszka mleczno-ryżowa malinowa gęsta,zrobiona z 7łyżek,14-ta pierś,choć będę wprowadzała teraz już zupki,17-ta znów kaszka a potem juz do rana z karmieniem nocnym piers.

Gość MONIKAA80
A czy maly bez problemu je lyzeczka kaszke ? Bo moja córka kaszki absolutnie ( moze dlatego ze smak banana jej nie posmakowal ) i dlatgeo dosypuje jej do mleka ...

Gość nas tak to wygląda
mały ma 5,5 mc 6-7.00 mleko 120/150 ml 11.00- 150 ml mleka 14.00- słoik obiadku z pół łyżeczki kaszy mannej-ze względu na gluten w czasie spaceru soczek bez cuku przecierowy 17.00 trochę deserku z kleikiem./ 120 mleka 19.30 180ml mleka z kaszką

mój mały ma 5,5 miesiąca. od piątku podaję mu kaszkę sinlac na wieczór (wczoraj dostał 70 ml, łyżeczką dziś dostanie 100 ml). poza tym jest tylko na piersi. jest alergikiem i po konsultacji z pediatrą miałam do 6 mies podawać tylko pierś ale przestała mu wystarczać więc przed snem dostaje tą kaszkę.