Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestes w ciazy odpowiedz mi

jestem w 7 tyg ciąży czy te bóle jak na okres to sa sygnałem cos złego ?

Polecane posty

Wczoraj wieczorem strasznie mnie bolalo jak nigdy myslalam ze juz to koniec mojej ciazy ale przeszło ,dzis ciagle czuje ze cos tam sie dzieje ale w mniejszym stopniu czy to ze cos zle czy ze dzidzia rosnie,nastepne badanie mam za 3 tyg ale nie mam zadnych plamien itp tylko te bole jak na okres

Gość jaka taka ognista
lepiel leć do gina i sie zbadaj bo może to być coś poważnego choć wcale nie musi nie wiem na co ty jeszcze czekasz

bóle zawsze są ale te okresowe są czasem niebezpieczne, miej zawsze w domu no spa jeśli ci nie pomoże skonsultuj sie z lekarzem

To bóle zdecydowanie jak na okres ,wczoraj moze nie były az tak wielkie moze panikuje ale czułam jakbym miała zaraz dotac okres,a dzis tylko mnie tak ciagnie,jak byłam na badaniu to wszystkkie badania super mam ,czasem mam mdłości ,tylko te bole ale znow ktos mi powiedział ze własnie jakbym ich nie czula to znaczyooby tez zle ze nic nie rosnie ale moze pojde do gin dzis

Gość zatroskana1
z tymi bolami to roznie jest, przez cala poprzednia ciaze mialam taki bol w dole brzucha. I no-spe mialam zawsze ze soba, i bylo ok, dopoki nie doszly do tego bole krzyza. Natomiast teraz nie boli mnie nic zupelnie i tez jest ok z ciaza.

Gość a kto powiedzail ze MUSI
nie sa, u mnie byly takie ze zwijalam sie z bolu, bola lewy jajnik, dostalam duphaston i przeszlo.

mnie tez bolało na początku ale nie jak w okresie tylko inaczej, tak czy inaczej idź do lekarza albo jedź na ostry dyżur, lepiej dmuchac na zimne

Gość zatroskana1
ale tak jak powiedziala przedmowczyni bym zrobila, wzielabym no-spe forte albo 2 zwykle i jak nie przejdzie to skontaktowalabym sie z lekarzem, moze trzeba cos pomoc. A moze po prostu tak bedziesz miala, jak ja w poprzedniej ciazy, no i zeby bylo jasne synek urodzil sie caly i zdrowy w terminie :) Tzrymam kciuki, zeby bylo dobrze.

w ciąży to raczej jajniki nie bolą a wiązadła :) ale ja duphaston brałam non stop po 3 na dobę i też mnie bolało, nie ma reguły :)

oj to ajnie ,jestem straszna panikara,boje sie o to dziecko to moja pierwsza ciaza a mam prawie 32 lata:-),zaszłam za 1 -razem ale tak panikuje ze szok

Gość ja też tak miałam
ja też miałam takie bóle w 6 i 7 tc, czasem tak silne, że budziłam się w nocy, ginekolog twierził, że to normalne, ale zapisał mi no-spę forte i luteinę. Pomogło, a bóle minęły bezpowrotnie jak w 8tc poszłam na zwolnienie i dużo odpoczywałam. Jak masz w domu no-spę to weź, ale najlepiej jak skonsultujesz się ze swoim ginekologiem.

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaa
Lekarze sie znalezli.Każdy ból konsultuj z ginekologiem.No-spa to nie wyjscie jak cos sie dzieje z ciążą. Nie dla postraszenia, a dla ruszenia tyłka napisze ze w 8 tc po takich bólach byłam juz po zabiegu i no -spa nie pomogła.Lekarz wie najlepiej a nie babki z forum.

Gość wiem co piszę
Ja radziłabym jednak udac się na wizytę do gina. Czasem ból jest normalnym zjawiskiem spowodowanym rozciąganiem wiązadeł macicy itd. ale może też być sygnałem, ze dzieje się coś złego. Może to ocenić tylko ginekolog. Naprawdę nie sugeruj się odpowiedziami dziewczyn, ze to normalne. U nich oczywiście może to być normalne ale każda ciąża jest inna więc u ciebie wcale nie musi to byc normalne !! U mnie było tak : 1 ciąza : ciągłe bóle do 3 miesiąca, rwanie i ciągnięcie w brzuchu. Diagnoza - wszystko jest dobrze. Miałam brac nospe i to wszystko. 2 ciąża- podobnie jak w pierwszej bóle. No i niestety 8 tc poronienie. Dlatego dla Twojego świętego spokoju powinnaś skonsultowac się z ginekologiem.

Gość AsiekBest
Zgłoś się jak najszybciej do swojego lekarza, nie chcę cię straszyć ale naprawdę nie ma żartów. Każdy niepokojący ból czy plamienia trzeba konsultować bo to naprawdę może być początek czegoś poważnego.

Gość nfkjenfjdnkjfsnjfnskjfndkjsnf
A po co.Niech siedzi i czyta co kto jeszcze napisał.Moze znajdzie sie jakas wróżka i jej odpowie.