Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przegiecie troche

Co ile kąpiecie Wasze dzieci?

Polecane posty

Gość przegiecie troche

Moja znajoma kąpie roczne dziecko raz w tygodniu! Wiem, że to nie moja sprawa ale dla mnie to przegięcie. Jak zmienia pampersa to nawet nie umyje pupy wodą czy nawet chusteczkami nawilżanymi. Buzie tylko raz przemyje ręcznikiem namoczonym w wodzie i tyle. Rączki też tylko myje raz dziennie. Dla mnie to nie do pomyślenia tak nie dbać o dziecko :o

Gość oOo K oOo
Moja mama kapie mojego brata co dziennie w nocy ... Jak mozna kapac dziecko 1 w tygodniu ?? :O:O Przesada ..:P

Gość wiosenny powiew
jejku co to za matka ....a ona też się kąpie tylko raz w tygodniu ?

Gość malo powiedziane przesada
Ja dzieci kąpałam od poczatku cieplych dni do ich konca czyli pozna wiosna-wczesna jesien CODZIENNIE!!!! A zimą co drugi dzien,a i tak codzinnie pod umywalką myslam dziecku pupe. Jak mozna sie tak nie myc!!! Czyste brudasy tak robią:O

Ja kąpie codziennie . Chyba że jest padnięty to myję go chusteczkami.

ja kapię malucha codziennie wieczorem. wyjątek stanowi dzień kiedy padnie mi przed kąpaniem. wtedy w nocy tylko pampersa zmieniam. a rano przemywam całego wodą z mydełkiem :) nie wiem jak można raz na tydzień dziecko myć :O

Ja też kąpie codziennie na wieczór, do tego myje tyłek po każdej kupce. Same rączki też myje jej w ciągu dnia bo zdarza jej się wytargać psa:)

Gość dalismana
:-( to bardzo przykre przecież dziecko wszystko dotyka brudzi sie pupka tez wymaga czystosci i to codziennie!!! nie wiem nie wyobrazam sobie zebym mojego synka kąpała RAZ W TYGODNIU?? czy ona jest taka leniwa? czy szkoda jej wody? a nie mozesz delikatnie cos jej powiedziec ze to raczej nie jest normalne roczne dziecko kąpać RAZ W TYGODNIU:-(

Gość przegiecie troche
Właśnie chodzi o to, że ona nie ma wody w domu, nosi ze studni i grzeje na piecu :o Wszyscy tam kapią się raz w tygodniu :o Chociaż dziwię się, że nie podłączą sobie wody do domu, przecież koszt nie jest taki duży a na brak pieniędzy nie narzekają. W sumie to codziennie palą w piecu i mają ciepłą wodę więc wykąpanie w misce dziecka to przecież nie problem :o Dziecko nie wygląda na brudne ale mówiła, że raz w tygodniu wystarczy kąpiel mimo, że tłumaczyłam jej że powinna kąpać go częściej.

Gość Smakoszka serówwwwwwwww
Na początku codziennie. Od 2 miesąca co drugi dzień, zawsze wieczorem:) Pupke myje za każdym przebieraniem pieluchy, buzię i rączki wacikami zamoczonymi w wodzie ( 2-3 razy dziennie) no i podczas kapieli.

Gość Smakoszka serówwwwwwwww
Nie wierzę, że ludzie którzy mają pieniądze, nie mają wody w domu??? W Mamo to ja na tvn style - było, żeby kąpać raz w tygodniu, żeby nie zmywać bariery ochronnej skóry, ale dla mnie to za rzadko. W Niemczech każą 1raz w tyg. i wsypać do wanny 1 łyżkę soli i żadnych kosmetyków :)

Gość fdfdsfsdfsdfs
Raz w tygodniu to przesada, owszem, ale codziennie? A potem się dziwią, że dzieciaki tak chorują i mają na wszystko alergię :O

Gość przegiecie troche
Dla mnie też to jest nienormalne. Nie wyobrażam sobie życia bez bieżącej wody ale chociaż o dziecko powinna dbać :o

Kąpie moje dziecko CODZIENNIE w niewielkiej ilosci wody. Justysia miała raz tylko angine ... nie wiem co ma kąpanie do chorób i alergii :/ Kąpiel nie dosc ze potrzebna zeby oczyscic z brudu (chocby w piaskownicy mozna sie niezle nabrudzic a niemowle moze ulewac osiusiac sie itp) to odatkowo odpręża i uspokaja przed snem.

tak od codziennych kapieli moje dziecko ma alergię pokarmową :O świetna teoria! skoro ja się kąpię codziennie to i moje dziecko też tak kąpię. taki maluch ciągle się ślini, ulewa, sika na siebie. i niestety nie wszystko można na sucho wytrzeć.

Gość co wy takie zdziwione
kapiac codziennie zmywa sie naturalna flore bakteryjna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość likto
ja co drugi dzien,od poczatku A maly ma 5 lat I wszystko gra:)

Gość kurka wodna jest i juz
ta alergie moze miec..jak dorosnie-na wode i kapiele

Gość dobre dobre....
dzien w dzien

Codziennie kapiel, pupa myta za kazdym razem gdy zmieniam pieluche. Raczki dodatkowo w czasie dnia kilka razy, buzia zawsze po zupce. Jedynie wloski nie myje jej codzinnie, tak co 2-3 dni. Chyba ze sie spoci to czesciej. Dla mnie niewyobrazalne jest sie nie umyc. Ja tez biore prysznic codzinnie, wiec czemu dziecka mialabym nie umyc?