Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieChcęTracićKobiecości

zdesperowana, chora, pomóżcie pogodzić się z tym, co mnie czeka

Polecane posty

mam 20 lat, od trzech wypadaja mi włosy, od trzech lat chodze od lekarza do lekarza, brałam juz wiele leków, jadłam wiele różnych witamin i minerałów, wg badan roznych (tarczyca itp) jestem okazem zdrowia. Ale wczoraj byłam u pani doktor, która wreszcie wydaje sie konkretna. Ale muszę na pół roku zapomnieć o suszeniu włosów. Z dnia na dzień ma ich coraz mniej:(( za trzy tygodnie ma zaczac dizałć kuracja, do tego czasu ubedzi ich duzo... Muszę ściąć włsoy bardzo krótko. I to jest mój ból- wiem, ze muszę, ale tak bardz boję się co zastanę w lustrze. w końcu krótkie fryzury trzeb amodelkowac, ja nie bede mogła robic z nimi nic, a sa takie cienkie, jak piórka:(( Może któras z was ma podobny problem, może znacie takie fajne krótkie (naprawde krótkie) fryzurki, które sa ładne, a nie wymagaja układania, suszenia itd

tak, jasne, przez pół roku:/

Krótkie fryzurki tez sa kobiece, ale rzeczywiście nie oszukujmy sie żeby "jakos" wyglądały musza być modelowane:)

pocieszajcie mnie tak dalej... :(

No niestety zdarza się i jakoś musisz to przeżyć i moim zdaniem chusta była by tutaj najlepszym rozwiązaniem

Gość może peruka
teraz sa naprawdę fajne peruki, wygladają tak naturalnie, że trzeba być mistrzem, aby się zorientować

a jak dlugo bralas te witaminy suplementy czy co tam?2-3 tygodnie?nie kochana!musisz brac je conajmniejn 3 miesiace zeby byl efekt!

proszę nie doradzajcie mi odżywek itp, bo skoro nawet sterydy, które wcierałam w skóre głowy nie pomogły, to odzywki typu wax w moim przypadku o kant dupy rozbić. moze ktoś miał taki problem??

WAX uzywalam az sie nie skonczyl, do tego szampon z garniera NEROL kupisz go tylko w aptece, po miesiacu widac efekty, tej odzywki uzywaja zazwyczaj ludzie po chemii bo po niej szybko wlosy odrastaja i staja sie zdrowsze, pozniej robie miesiac przerwy i z powrotem na WAX, polecam przy wypadaniu, wstrzymaj sie z obcinaniem wlosow na bardzo krotko, podetnij do ramion i kup sobie ten WAX i ten szampon

ja pytam jak dlugo bralas witaminy czy suplementy!czytaj ze zrozumieniem

ja pitole, ludzie darujcie sobie rady o odzyweczkach i witaminkach!! z witamin (brałam po 2- 3miesiace) silica, vitapil, skprzypowita z szamponów: dermena, pharmaceris, seboradin, radical z leków: laticort, locoid, loxon MI OD WITAMINEK I ODŻYWEK WŁOSY NIE PRZESTANĄ WYPADAC, OBEDCNIE LECZE SIE CZYMS INNYM, A TU PROSZE O DORADZENIE FRYZURY, NIE WITAMIN, NIE ODŻYWEK, NIE CHUST, PERUEK, TYLKO KONKRETNEJ FRYZURY

czy to do mnie pytanie? jesli tak to nie lykalam zadnych tabletek, tylko Wax przez pol roku co drugi miesiac i spokoj

nie wrzeszcz, po co? z kad mamy wiedziec jaka Ci fryzura bedzie pasować, nawet nie wiemy jaka masz twarz

pozatym, jak kazala na krotko to na krotko, jak bys nie sciela to i tak bedzie rzadko na glowie co bedzie widac

spoko, nie wrzeszcze, ale nie którzy maja problem z czytaniem, udzielaja rad typu "kochaniutka kup to i to" kiedy ja pytam o fryzure, mam juz dosyc płakania za kazdym razme gdy myje włosy i widze ich dziesiatki, odsyc sciagania kazdego ranka z poduszki, dosyc wyjmowania z talerza, kiedy nachyle sie nad obiadem, czarna rozpacz owalną mam twarzz, szczupła, ogólnie drobną i dziewczęcą urodę

Gość może peruka
To idź to fryzjerki łątwiej jej będzie doradzic Tobie jakieś fryzure niż nam albo poszukaj w necie na stronach z fryzurami jakiejś inspiracji. A co Ci dolega? Łysienie plackowate?

w takim razie krotkie wloski beda ci pasowaly!nie denerwuj sie!moze przez stres wypadaja ci wlosy.ja tak mialam przed operacja w zeszlym roku.

Gość tytuł topicu taki
tragiczny- myślałby kto , że tracisz np.pierś-wtedy to był by problem , a tak to tylko włosy.Kiedys odrosną i po co tyle krzyku.

no nie wiadomo co mi jest:( ale nie plackowate, wypadają równomiernie, a co do przyczyn, to lekarze za kazdym razem uzywaja zwrotu "najprawdopodobniej dlatego, że..." a tak naprawdę, to tylko grube przypuszczenia. jedna pani dermatolog napisała mi własnie skierowanie do psychologa (w zasadzie to tam nie trzeba skierowania), no ale napisała, żebym sie mnie denerwowała, na jakas terapie radzenia sobie ze stresem to moze przestana wypadac. a to takie bledne koło moze byc- denerwuje się-> wypajaą włosy-> denerwuję sie tym jeszcze bardziej-> jeszcze bardziej wypadają....

wiesz ja sadze ze to rzeczywiscie od stresu.jak wspomnialam mialam tak przed operacja w zeszlym roku.ty mozliwe ze tez masz jakis dlugo utrzymujacy sie stres.wiec polecam cos na uspokojenie.moze jakies lekkie ziolowe srodki.

możliwe, ale nie chę brać kolejnych tabletek, teraz mam na włosy do łykania 8 tabletek dziennie (!) i jeszcze do wcierania w skórę głowy jakiś robiony specyfik. no ale pani dermatolog ma podobno dobre doświadczenie w tych kuracjach...

Gość padaka
byłaś u tego psychologa? widzę, że się sama nakręcasz. spokojnie, nie dramatyzuj. krótkie włosy to nie koniec świata i w żadnym wypadku nie ujmują kobiecości :o idź do fryzjera, byle dobrego, jak się zna na rzeczy to będziesz wyglądać jeszcze lepiej niż wyglądasz teraz.

zgadza sie.ty sie autorko chyba najbardziej stresujesz tym ze te wlosy trzeba obciac.ale nie martw sie.ja chorowalam krotko przed bierzmowaniem i musialam brac antybiotyki.pozniej po tych antybiotykach strasznie wlosy mi wypadaly i tuz przed ta uroczystoscia wlosy bylam zmuszona sciac.scielam odrosly i juz!teraz[minelo20 -kilka lat]sa calkiem znosne.stosowalam w tym czasie i nafte oczyszczana i nieoczyszczana pokrzywe[jej sok wcierany we wlosy]wax i wiele innych.

nie, wizyte mam za tydzień. wiem, ze się nakręcam, ale kobiety, wy wiecie ile dla nas znaczy nasz ywgląd. Ja wiem, że wielu dziewczynom bardzo pasuja krótkie włoski i nie uważam, że są mało kobiece, wręcz przeciwnie- dzięki krótkim frzyuom niektóre kobiety sa bardziej sexy itd.. Mało kobiece mogą być moje prześwity na głowie, które być może bedzie widac, obawiam się tego bardzo.

wiem ze to cie nie pocieszy ale napisze to.jak szlam do bierzmowania mialam 14 lat.myslisz ze mi nie zalezalo na wygladzie w tamtym dniu?zalezalo i to bardzo.dobrze juz nic nie bede pisac.