Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pracuję w szkole

LUDZIE wysyłajcie swoje dzieci do logopedów!!!

Polecane posty

Gość pracuję w szkole

Pracuję w szkole od 18 lat i obserwuję coraz wiecej przypadków wad wymowy. To jest przerażające jak dużo dzieci dziś ma problemy z mową :-( W naszej szkole w KAŻDEJ!!! klasie jest co najmniej 5 takich uczniów :-O Czy WY rodzice naprawdę nie możecie pomóc swojemu dziecku? Czy nie chcecie? Piszę to dlatego, ze ostatnio nasłuchałam się polityków i az złapałam się za głowę, co drugi ma problemy z mową :-O Czy my musimy tego słuchać, tego ich paplania :-O Sorry, ale się zdenerwowałam :-O Przykłady pierwsze z brzegu: Kaczyńscy :-O porażający szczękościsk i do tego bulgotanie, ciamlanie :-O, Gosiewski :-O, Róża Tuhn (czy jakoś tak), Tusk, Gronkiewicz-Waltz, Rokita, Gilowska, Palikot, Borowski...

Gość popieram w calej
rozciaglosci, nie da sie tego sluchac, to jest koszmar dla moich uszu!!! Zwlaszcza ze u dziecka latwiej wyeliminowac i poprawic wade wymowy niz u starego konia ktory utrwalil cala patologie mowy.

Gość pracuję w szkole
oczywiście zero odzewu :-O tak myślałam :-O Narobicie sobie dzieci a potem w dupie macie co się z nimi będzie działo, macie gdzieś ich rozwój itp. :-O Jakbym zatytułowała temat: ZObaczcie jaką ma dupę ta laska to weszłoby tu milion osób :-O ŻAL ŻAL

Gość wolą siedzieć na kafe zamiast
zajac sie dziecmi :o

Gość pracuję w szkole
:-(

Gość ja ze swoich chodzilam
wiec sobie wypraszam 😠 :P

Gość ja ze swoim chodzilam
*

Gość pracuję w szkole
Dziś słuchałam Róży Tuhn jak się wielce reklamowała przed wyborami, ale niestety nie pamiętam ani słowa z tego, co mówiła, bo cała moja uwaga była skupiona na jej wadzie wymowy :-O

Gość uppik

Gość =okkmffewrf
a ty autorze radze się dokształcić, we francji, kazdy nauczyciel jest logopedą

Gość poparzona na raczka julka
od jakiego wieku powinno się chodzić z dzieckiem do logopedy? ja mam 3,5 letnią córkę, zamiast r mówi L ale myślę że z tego wyrośnie sama, coraz częsciej jej się udaje prawidłowo powiedzieć cz , sz, ż a wcześniej zmiękczała bardzo

Gość dobze plosę paniom

Popieram autorke. Ja tez bardzo bym chciala, aby moj syn mowil poprawnie. Niestety, mieszkamy za granica i syn juz zalapal akcent zagraniczny, mimo, ze rozmawiam z nim w domu po polsku. Czy moglaby Pani zasugerowac dla nas jakies rozwiazanie?

Gość pracuję w szkole
Mayor of London jedyne co mogę zasugerować to szukać polskiego logopedy w UK (w Londynie?) - to by było najlepsze rozwiązanie. Można również wykorzystać pobyt w PL do spotkania się z jakimś logopedą, który pouczy Panią co i jak robić, zasugeruje jakieś ćwiczenia, albo nawet je da... z tego co wiem po rozmowach z nasza logopedką przychodzą do niej rodzice nawet 2 miesięcznych dzieci! Nie dopytywałam bardziej, ale zawsze lepiej iść i mieć czyste sumienie niż przegapić i czekać aż samo minie... moim zdaniem takie czekanie tylko pogarsza całą sprawę.

Gość zgnile jabulko
Ooooo boshe jaki ty mas stlasny ploblem moze idż do psyhiatly bo sie jesce nelwicy nabawis!!! buuuhhhaahha!!!!!! żal.pl

Gość nienawidzę ciumciania
ja chodzę z dzieckiem od 6 miesięcy. Moje dziecko uwielbia te spotkania i nie wiem jak to będzie jak terapia się skończy :-D