Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość photos

czy to jest wiersz o miłosci?

Polecane posty

Gość photos

mam na polski nauczyc sie wiersza o milosci czy ten o niej jest?? Kofta Jonasz Już tylko się znamy To może przypadek Że znów się widzimy Patrzymy na siebie W spokojnej udręce Wspomnienia spłowiały Przez lata i zimy Już tylko się znamy Nic więcej Ty jesteś ta sama Tak piękna jak wtedy Gdy było do siebie Nam bliżej niż blisko To było niedawno A mówi się: kiedyś Już tylko się znamy To wszystko Dzielimy złą ciszę Obcymi słowami Ty serce masz chłodne I chłodne masz ręce Czy mą poufałość Wybaczy mi Pani? Bo przecież się znamy Nic więcej jestem mlody nie znam sie:O

Gość spoko bardzo fajny

Gość lili9090

Gość lili9090
tak to jest o miłości ale o tej, która już się skończyła chyba nawet bardziej wiersz o stracie facetowi smutno bo po latach spotyka kobietę która kiedyś była najbliższa na świecie a teraz jest zwyczajną znajomą i niby już wszystko dawno skończone ale jakiś żal zostaje pozdrawiam

Gość a może to
Maria Pawlikowska-jasnorzewska "Fotografia" Gdy się miało szczęście, które się nie trafia Czyjeś ciało i ziemię całą A zostanie tylko fotografia To to jest bardzo mało albo Adam Asnyk /5 kwietnia 1870 "Między nami nic nie było " Między nami nic nie było! Żadnych zwierzeń, wyznań żadnych, Nic nas z sobą nie łączyło Prócz wiosennych marzeń zdradnych; Prócz tych woni, barw i blasków Unoszących się w przestrzeni, Prócz szumiących śpiewem lasków I tej świeżej łąk zieleni; Prócz tych kaskad i potoków Zraszających każdy parów, Prócz girlandy tęcz, obłoków, Prócz natury słodkich czarów; Prócz tych wspólnych, jasnych zdrojów, Z których serce zachwyt piło, Prócz pierwiosnków i powojów Między nami nic nie było! a może to ? "Mów do mnie jeszcze " Kazimierz Przerwa-Tetmajer Mów do mnie jeszcze... Za taką rozmową tęskniłem lata... Każde twoje słowo słodkie w mym sercu wywołuje dreszcze - mów do mnie jeszcze... Mów do mnie jeszcze... Ludzie nas nie słyszą, słowa twe dziwnie poją i kołyszą, jak kwiatem, każdym słowem twym się pieszczę mów do mnie jeszcze... :-D