Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość musze wiedziec koniecznie

Bardzo wazne - ws. samochodu!

Polecane posty

Czy wie ktos jaki rodzaj katalizatora ma Skoda Octavia z roku 1999 disel 110 koni czy ma euro 2 czy euro 3, to bardzo wazne , plis kto wie

nno ma silnik 1.9 TDI jest z roku 1999 , jaki moze miec katalizator euro2 czy euro3????

plis - napiszcie mi nikt sie nie zna, nie ma pojecia?

A co? Złom się ma i boimy się podatku? - brak normy Euro – samochody wyprodukowane do roku 1991 włącznie, - Euro 1 – samochody wyprodukowane w latach 1992 – 1995, - Euro 2 – samochody wyprodukowane w latach 1996 – 1999 - Euro 3 – samochody wyprodukowane w latach 2000 – 2005 - Euro 4 i wyższa – samochody wyprodukowane od 2006 r.

tak wlasie to mi chodzilo , teraz nie wiem jaki ona ma katalizator a mieszkam w Monachium w centrum i od listopada tylko samochodzy z euro 3 moga wiechac do centrum i wlasnie nie wiem czy ta skoda ma euro 2 czy euro3 jest ona z roku 1999 ale ma ten nowszy silnik wiec??? jak to moge sprawdzic?

Normę Euro ustala się na podstawie dokumentu wydanego przez producenta pojazdu lub jednostkę upoważnioną do badań homologacyjnych pojazdów. W przypadku braku dokumentu potwierdzającego, przyjmuje się normy Euro określone według roku produkcji samochodu: - brak normy Euro – samochody wyprodukowane do roku 1991 włącznie, - Euro 1 – samochody wyprodukowane w latach 1992 – 1995, - Euro 2 – samochody wyprodukowane w latach 1996 – 1999 - Euro 3 – samochody wyprodukowane w latach 2000 – 2005 - Euro 4 i wyższa – samochody wyprodukowane od 2006 r.

a gdzie mozna zrobic takie badanie homologacyjne i ile ono kosztuje?

????