Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eteaa

zostawić dziecko na kilka dni, by odstawić od piersi?

Polecane posty

Gość eteaa

zastanawiam się czy nie wyjechać, by odstawić córkę, ma półtora roku a ja jakoś sama z siebie nie mam siły :( przymierzam się i jakoś nie mogę a chcę to skończyć fakt faktem, ze ona nie zasypia beze mnie i nie wiem jak zareaguje, gdy zostanie z mężem no i nie wiem na ile nocy czy np 2 wystarczą?

Gość i po co tak długo karmić
? potem jest rzeczywiście trudno dziecko odstawić od piersi:O

Jesli jestes zdania, ze maz sobie poradzi z corka i jej odwykiem pod czas twojej nieobecnosci, to wyjezdzaj.

Gość ewrewa
głupota wyjeżdżać.... pomyśl sobie co poczuje Twoje dziecko jak nie dość, ze mama nie da piersi to jeszcze zniknie na kilka dni... Już mi żal malucha :(

Gość ciężka sprawa
słyszałam już o takim sposobie od teściowej że ona odzwyczajała tak mego męża..ja też mam taki problem mały już ma rok ale nocy bez cyca nie ma i nie wyjade nigdzie bo zwarjuje jak nie będę wiezdaiała co się dzieje z małym.poza mną jedynie mama sobie radzi z maluszkiem a tak to nikomu sie nie da w nocy bo do tata nie jest przyzwyczajony jak go widuje chwile przed snem i w niedziele jak ma czas.........

Gość co wy tak ciagle
dobrem maluszka sie sugerujecie? bo co on poczuje bo to czy sramto. a taki bachorek to mysli co czuje mama gdy drze ryja jak nie dostanie piersi? a matka to juz nie ma prawa do zycia tylko uwiazac sie do bachorka bo co on poczuje? ludzieeeee! a wyjezdzaj i odpoczywaj. jak dziecior bedzie wyl to nie bedziesz slyszec! w koncu to TWOJE piersi i Ty potem bedziesz wystepowac z wymionami a maluszek ma w dupie twoje samopoczucie!

Gość ciężka sprawa
do powyższej opinii..mam wrażenie że nie masz dzieci a jak masz to nie masz instynktu i jestes zapatrzona w siebie dziecko jest na pierwszym miejscu!jasne że ono tego nie będzie pamietać ale jak ktoś ma sumienie to nawet nie wypowie takich słow jak ty przed chwilą napisałaś...jak wogóle możesz pisać o dziecku bachorek

Mój synek miał 8 miesięcy jak oduczałam go jeść w nocy bo tak na prawde on potrzebował blisokości a nie jedzenia. W porze karmienia dawałam mu herbatę to picia.najpierw taką mocniejszą aż pewnej nocy dostał wodę, następnej też i już mu się nie chciało budzić do picia wody. Fakt na początku było ciężko bo pierwsza noc była prawie nieprzespana ale poszło bardzo szybko. W ciągu dnia karmiłam go do 10 miesiąca i potem butelka. poszło bezboleśnie dla mnie i dla niego i nie dopominał się mamusinego mleczka.

Gość konsekwencja i tylko
konsekwencja, nieuginanie sie pod presją dziecka. Nie słuchaj rad matek -Polek bo one by karmiły nawet 5 letnie dziecko gdyby sobie tego zazyczyło bo to przecież "dla jego dobra". Poza tym nie rozumiem czemu nie mozna zostawic dziecka z ojcem? a co to? juz nie rodzic? tylko matka ma prawo do opieki nad nim?

Gość stopniowo oduczaj
moja ma 13 miesiecy od 2 tygodni jestesmy na butli. Ale ja stopniowo zamienialam piers na butle, najp[ierw jedno karmienie, potem dwa juz gdzies od 10 miesiaca. Zadnego problemu nie ma. Po prostu pewnego ranka zrobilam butelke a mala juz zapomniala co to piers