Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasia_1981

szukam kontaktu z mamami dzieci z azs proszę odezwijcie się

Polecane posty

mam problem z rozszerzaniem diety u mojej córci ...chciałabym się zapytać jak długo wprowadzać jeden produkt czy to ma być 4 dni czy np. 7 dni, co zrobić kiedy pojawi się uczulenie zaprzestać podawania wszystkiego aż zniknie czy można podawać to co nie uczulało i jak zniknie uczulenie to wprowadzić nowy produkt ??? Prosze o Wasze rady !!!!

moja alergolog kazala wprowadzac do diety nowe rzeczy co 5-7 dni i pamietac ze jak sie wprowadza cos nowego to trzeba to podawac codziennie zeby ewentualna alergia mogla sie ujawnic... czyli np. jak wprowadzasz jablka to przez 5 dni dzien w dzien musisz je podawac... jak po tygodniu nic dziecku nie bedzie to mozesz wprowadzac kolejny produkt w ten sam sposob... a jesli nastapi reakcja alergiczna odstawiasz produkt ktory ja wywolal czekasz az zejdzie wysypka i wprowadzasz nowy... chodzi o to zeby dziecko bylo czyste zeby nie zafalszowac wyniku kolejnego produktu...

dziękuje za odpowiedź, mam jeszcze pytanie czy w tym czasie jak odstawię produkt który alergizuje to mogę podawać ten który nie wywołuje alergii ???