Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kampania reklamowa

wypozyczenia autka na wyspach/wakacje pytanie

Polecane posty

Gość oszalała żona
paliwo oczywiście nie jest wliczone w cenę za wypożyczenie auta. W ub. roku we wrześniu cena paliwa na rodos to ok. 1 E/litr. Z tym że uprzedzono nas żeby tankować tylko w BP. Gdzie indziej było taniej ale i paliwo gorszej jakości. Poza tym warto sprawdzić czy poziom paliwa w momencie odebrania samochodu jest zgodny z poziomem wpisanym na umowie najmu. Podczas naszego wyjazdu kilka osób miało problemy z wypozyczalnią, bo ta w umowie wpisałam poziom paliwa np. 5/8 a rzeczywiście było go 3/8. A trzeba pamiętać że samochód musisz odstawić z taką ilością paliwa jaka jest wpisana w umowie

aha rozumiem, bardzo dziekuje za informacje, moze ktos ma jeszcze jakies uwagi??bo kurcze to moj pierwszy taki wyjazd i nie zabardzo sie orientuje we wswzystkim

Gość oszalała żona
coś jeszcze mi się przypomniało. Radzę skorzystac z wypożyczalni poleconej przez rezydenta, nawet jeśli maiłąby byc droższa o 5E. Nie warto ryzykowac dlatego że wypozyczalnie często żądają kaucji za samochód, z tego co kojarzę ok 100E (zalezy od wyp.). Kaucję zwrócą jeśli samochód nie zosatnie uszkodzony. Ale z tego co mówiła nasza rezydentka, to potem te wyp. stają na głowie żeby ci tej kaucji nie oddać. A to porysowany lakier, naderwane lusterko... itp. Więc lepiej korzystac z usług tych, którzy kaucji nie wymagą bo potem tak czy siak marne szanse że odzyskasz ją w całości lub wogole. I jeszcze odnośnie ubezpieczenia. Nie pamiętam dokładnie ale w umowie jest taka klauzula self-risk chyba. No i o coś z tą klauzulą chodzi. Ale już nie pamiętam o co:) Albo lepiej żeby była, albo lepiej żeby jej nie było:) Bardzo rzeczowo Ci to wyjaśniłam, ;) ale przepraszam nie pamiętam dokładnie, musisz pytac innych .