Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy moge12

Czy Wasze niemowleta spiac dobrez w dzien nie chca spac w nocy?

Polecane posty

Gość czy moge12

Zastanawiam sie czy sen w dzien ma wplyw na to jka niemowle spi w nocy i tez czy aby dziecko dobrze spalo w nocy nalezy je troszke pomeczyc w dzien , nie pozwalac spac za dlugo.. Mowimy o niemowletach tych ok 2-3 miesiecy

Gość czy moge12
hej mamusie znajdzcie minute aby odpisac

Gość a mnie sie wydaje
masz racje. Dziecko nie wie kiedy jest dzien a kiedy noc i rodzice musza je tego nauczyc. Ja swoja corke od 2-3 miesiaca jak spala zbyt dlugo w dzien i chciala zasypiac od razu po jedzieniu troche rozbudzalam, zabawialam zeby nie zasnela zbyt szybko. No i nocne spanie wygladalo troche inaczej, wtedy ja kapalismy, masowalismy olejkiem, zaslanialismy zaslonki, nie bylo juz zadnego halasu zeby ja nauczyc roznicy miedzy dziem i noca. Od 3 miesiaca ( a ma teraz prawie dwa latka) spi cala noc (no chyba ze cos jej sie sni). Wogole to polecam ksiazne Tracy Hogg - jezyk niemowlat. Stad wlasnie zaciagnelam te pomysly.

U mojej nie miało to znaczenia. Potrafiła przespać cały dzień a później całą noc też bez problemu. Teraz śpi trochę gorzej ale nie ma znaczenia czy ją przetrzymam czy nie. Np wczoraj byliśmy na wycieczce i spała całą drogę jak jechaliśmy, całą jak wracaliśmy, później w domu kimała jeszcze a po kąpieli poszła ładnie spać i spała ładnie

Gość ma spać ile chce
tak małe dziecko nie ma jeszcze uregulowanego rytmu dobowego snu i czuwania, to normalne, nie oczekuj, że będzie przesypiało całą noc, jak dorosły, dopiero roczne dzieci można uczyć, że noc jest do spania

Gość a mnie sie wydaje
DO: ma spać ile chce Nie moge sie z toba zgodzic. TO prawda male dziecko nie ma uregulowanego rytmu ale wlasnie tego rytmu po okolo 3 miesiacach mozna je powoli uczyc. Nie ma potrzeby czekac do roku.

Gość czy moge12
Ja staram sie ja rozbawiac od 18tej zeby juz do tej 21 nie zasnela i tak nam sie udaje. Oczywiscie,ze nie oczekuje,ze zasnie na cala noc! Pytam o Wasze doswiadczenie. Tez robie tak,ze w dzien jest wszystko wlaczone, telewizor komputer, slucham muzyki, rozmaWIAM z nia, a na noc ma ciemnow pokoju i cichutko. A ksiazke musze kupic slyszalamz,e bardzo dobra:)