Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arek199220

klasówka z niemieckiego

Polecane posty

Gość arek199220

cześć czy ktoś mógł by mi pomóc na jutro na klasówke z niemieckiego. Mam takie zagadnienia: I. Gramatyka 1. Pytania typu "czy" 2.Formy przeczeń 3.Zaimki dzierżawcze 4. Czasownik "mochten" II. List prywatny a) budowa b)typowe zwroty. Prosze o pomoc

Gość zźż
to ja ci pomogę: wstajesz ->bierzesz książkę -> szukasz odpowiednich zagadnień -> uczysz się -> piszesz kartkówkę -> dostajesz 5! proste nie?;p

Gość Mala_09
A W CZYM CI TU KTOŚ MA POMÓC? CHYBA MASZ KSIAZKI I NOTATKI? TAM NA PEWNO WSZYSTKO MASZ

Gość arek199220
najbardziej chodzi mi o ten list a nie umiem go pisac. A z tej lekcji co był list notatek nie mam bo mnie nie było

Gość Mala_09
TO POZYCZ OD KOGOS NOTATKI ;> A JAK NIE TO SKORZYSTAJ Z GOOGLE TO NIE GRYZIE I TO ZAGADNIENIE TAM JEST ;] I W KSIAZKACH NA PEWNO TEZ

Gość arek199220
dobra mimo wszystko dzieki za pomoc narazie

Gość Mala_09
MOJE RADY NA PEWNO CI SIE PRZYDADZA JAK Z NICH SKORZYSTASZ BO ZNAJDZIESZ ODPOWIEDZ NA SWOJE PYTANIA, A TROCHE SAMODZIELNOSCI CI SIE RPZYDA

Gość zźż
w ogóle co jest trudnego w liście? ;| listu nie pisałeś nigdy do nikogo? jedynie dajesz np: liebe Anja, (po lewej stronie, ten przecinek nie jest tam bez przyczyny) oraz datę po prawej, na końcu Viele Grosse. a środek no to zależy od tematyki