Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pieskowa mama

Poradźcie coś błagam chodzi o szczeniaka

Polecane posty

Gość pieskowa mama

Od soboty mam szczeniaka. Jestem osobą niepełnosprawną i uczę małą, żeby robiła siusiu na szmatkę. Zrobiła tam już siusiu trzy razy, pękam z dumy :) Doradźcie co zrobić żeby ten stan się utrzymał. Oczywiście na długie spacery i tak będę z nią jeździć, ale jak będę źle się czuła i bolał mnie kręgosłup to chcę żeby robiła na szmatkę. Uda się skoro już 3 razy tam zrobiła??

musisz ją cały czas uczyć robienia siusiu na szmatkę ale jak pies nauczy się robić na dworze to będzie cię ciągnąć na dwór

Gość Izezzzzzzzzzzzzz
nagradzaj ja jak zrobi na szmatke. mów ze slicznie głaskaj ja bedzie rozumiała

Gość kakaka83
dobrze jej idzie. ja mam yorki i kazde uczylo sie sikac do kuwety - normalna plytka okragla miska a w srodku gazeta i na niej sianko. moim zdaniem szmatka czy gazeta to niezbyt dobry pomysl bo pies zawsze jak zobaczy jakas szmate (nie daj boze ubranie) czy gazete - oczywiscie nie przeznaczona dla niego, moze zrobic na nia siku.

Gość pieskowa mama
dzięki za rady :) Franka, ja bym chciała kota, ale jestem na nie okropnie uczulona. Myślicie, że mogę do kartonu włożyć gazetę, sianko i tę szmatkę osiusianą i ona by tam robiła? Ale jak ją przekonać, żeby weszła do kartonu?

Gość moja sunia nie chciala
sikac do kuwety a jak położylam gazetę to od razu ją pogryzła :) Nie wiem czy masz możliwość wychodzić z nią często na dwór? ja z moją wychodziłam co godzinę do ogródka i w tydzień nauczyła się że tam ma się załatwiać i później tylko stała pod drzwiami i czekała aż z nią wyjdę :) Wydaje mi się że piesek prędzej nauczy załatwiać się na dworze bo one lubią spacery czy bieganie po ogródku, to im sprawia przyjemność, wtedy pamiętają że jak załatwią się jak wyjdą sobie na spacer

do kartoniku wsadź tą zasikaną szmatkę żeby czuła tam zapach, a co do uczulenia to wiem że kotki uczulają sama mam psa i kota i uczulenie ale obecnie przebywają na dłuuuugich wakacjach u rodziców na mazurach bo tam się wynieśli na emeryturę i zabrali zwiarzaki bo jest im tam lepiej niź w mieście w bloku :)