Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość geografiafia

powierzchnia jeziora na mapie poooomocy!!!!

Polecane posty

Gość geografiafia

jak sie oblicza powierzchnie jeziora na mapie, jesli nie mam podanej powierzchni rzeczywistej ani tej na mapie?? trezba samemu jakos te centymetry kwadratowe na mapie policzyc czy cos takiego, tylko nie mam pojecia jak... musze zrobic prace na kartografie a nie wiem jak sie do tego zabrac.... jak sie to robilo pomozcie !

Gość geografiafia
no tak ale ja tu nie mam zadnych danych oprocz skali... to jest mapa fikcyjnego terenu, ktora sama mialam narysowac i teraz obliczyc powierzchnie tego jeziorka. wiec jak policzyc ile cm kwadratowych ma to jeziorko, bo z zamiana na powierzchnie rzeczywista juz dam sobie rade.

Gość Ja tym razem na pomarańczowo
całką :)

a jeśli nie całką... to przerysuj to na papier mm i policz wszystkie drobne kwadraciki... tylko tu musisz mieć skalę aby uzyskać wynik później ;)

tudzież planimetrem.... ale nie podejrzewam, abyś miała takowy sprzęt.... w jakim jesteś wieku ?

Gość no przeciez masz skale
jak masz skale to bez problemu obliczysz. Masz kalke milimetrowa? Nie wiem jak Ci to objasnic. To kazdy intuicyjnie chyba wie jak zrobic... nie trzeba sie kartografii do tego uczyc :O

Gość geografiafia
no tak kalka milimetrowa!!! ze tez ja o tym zapomnialam ;p rzeczywiscie juz wszystko pamietam co i jak trzeba zrobic, przerysowac i obliczyc ;] dzieki wielkie za pomoc hehe biore sie do roboty ;p