Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edytus

czemu dziecko tak histerycznie placze

Polecane posty

Gość edytus

witam jak zwykle drogie kolezanki prosze o pomoc moje dziecko ma juz miesiac od przedwczoraj moje dziecko strasznie wieczorami placze no i dzisiaj od rana takze zaczela kolek na pewno bo daje jej herbatki i kropelki przewiac tez raczej jej nie przewialo jedynie co to mogla sie przegrzac mala strasznie jest niespokojna nawet jak usnie macha raczkami pomozcie prosze

Gość jednak moze to byc kolka
tylko to co na nią podajesz nie działa po prostu ... Mojemu pomagały ciepłe kąpiele i okłady z ciepłej pieluchy ...czasami było tak ze lezał w wanience a my tylko dolewalismy ciepłej wody ,bo ona działa rozkurczowo

Gość to pewnie kolka
to ze dajesz herbatki i kropelki nie oznacza ze dziecko nie bedzie miało kolek. Ja mojejemu synkowi podawałam rózności i tak miał kolki. Musisz przeczekac.

Gość mama 22
myślę że to jednak kolki bo to że dajesz herbatki nie oznacza że dziecko nie ma kolek... gdyby to było takie proste to nie byłby to taki problem wśród rodziców i lekarzy

Gość sdfghjkiuytre
pomacaj lekko brzuszek , może jst wzdęty, twardy ... może coś boli twoje dziecko ...

Gość edytus
tak ale do tej pory byla spokojna i po kropelkach i herbatce usypiala spokojnie jak aniolek

Gość sdfghjkiuytre
może zapalenie ucha - jesli pcha raczki do główki i uszu. napisz coś więcej, bo my nie widzimy zachowań twojego dziecka... czy podkurcza nóżki?

Pewnie kolka :( Trzeba przeczekać.Próbowałaś doraźnie np.debridat ?

Gość edytus
brzuszek jest miekki jednak sadze ze to nie kolka robila kupke i caly czas puszcza soie baki take jednak to raczej nie kolka

moja Mała też zachowywała się tak jak opisujesz, i też uważam że to kolka. POdawałąm jej regularnie 5 razy dziennie wode koperkową, a jak już zqaczynała się prężyć i płakać to szybciutko rozgrzana pieluszka (żelazkiem) i na brzusio (przutulalam ja do siebie i między nami ta pieluszka albo na brzuszku na rękach, ojej niewiem jak Ci wytłumaczyć, tak jak by leżała na brzuszku ale u mnie na rękach) i ciepła kąpiel też pomagała. Biedne te dzieciątka z kolkami, ale niestety trzeba przeczekać, u nas już na szczęście minęły... ale zaczynają się zęby.

Gość debridat
debridat jest na receptę ! :( nie wolno podawać bez konsultacji z lekarzem ! a płacz może być spowodowany np. niedojrzalością układu nerwowego, nie widzimy twojego dziecka to ci nie powiemy, malutkie dzieci czesto płacza , może właśnie przegrzanie dokucza

Gość Pomaranczowy Gość
U mnie ataki histerii występuja, jak Mała ma za dużo bodźców, np. jak jesteśmy gdzieś u rodziny, ona chce spać a wszyscy ją noszą, ja zacznie płakać to aż się niestety zanosi :(, wtedy pomaga tylko wózek i spacer, tam sie wycisza i usypia.

Oczywiście ,że na receptę .Zapytałam tylko , czy próbowała ?

Gość Moze ktos zauroczyl
Masz czerwona kokardke w wozku?

Gość Pomaranczowy Gość
Ustal jej rytm dnia, moze jest przejedzona - rób tak karm co 3h, po karmieniu nie pozwól jej spac, podnies ja do odbica to sie przebudzi, potem ok. 40min - 1h zabaw, potem kładz ja do łóżeczka jak zaczyna ziewać - na sen.

Gość Pomaranczowy Gość
U mojej kolezanki bylo podobnie - wszyscy mowili kolka ,kolka - a okazalo sie ze przejedzone, bo karmila na kazdy placz.

Gość a może głodna
noworodka trzeba karmić na żądanie, mleko matki zaspokaja nie tylko głód , ale i pragnienie

Gość na żadne żądanie
:o

Gość noworodka karmi się na żądanie

Gość edytus
tak mala podkurcza nozki i przegina sie na bok ja daje jej kropelki esputi cos tam cieple pieluszki i kladzienie jej na brzusio tez nie pomaga tak czerwona kokardke mam ale ostatnio bylam u mojej babci i mala byla w nosidelku bbez kokardki i tam u babki sie rozplakala i od tamtej pory tak strasznie placze

Gość na żadanie to sobie
możesz zatrzymać tramwaj.:o

Gość noworodka karmi się na żądanie
noworodka tak, niemowlę już nie, nie widzisz różnicy ?????????????????? :) :) :)

Gość edytus
nie no ja bym nie wiedziala kiedy dziecko jest glodne no juz bez takich ja piersia nie karmie bo nie mam pokarmu i mala je co 3 do 2,5 godziny