Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezmienna

USG- -8 tydzień ciązy - porada

Polecane posty

Gość niezmienna

Byłam we wtorek (26.05) na USG - był to 7 tydzień i 2 dni wg OM, wg USG 7 tydzień i 1 dzień. Misiu (fasolka) ma już 11 mm długości, a serduszko bije w rytmie 150 uderzeń/min. Wystraszył mnie doktor gdy mnie badał bo zakrzyknął "ooo, trochę płynu tu widać - żółty alarm dla Was". Potem po badaniu jak próbowałam go dopytać o co chodzi to nie bardzo chciał mi wyjaśnić tylko powiedział: "proszę nie dźwigać, nie współżyć i nie denerwować się i zachowywać spokój" no i jeszcze "jak pani pracuje? za biurkiem? to może sobie pani siedzieć za biurkiem". Na papierku z USG napisano miedzy innymi "Trofoblast bez cech odklejenia. Na 1/3 obwodu rozrzedzenie pozakosmówkowe". Może ktoś mi to wyjaśnić jakos prosto? i czym to grozi?

Gość buhahahahahaha
Ja ci niestety nic ni powiem, bo po prostu nie wiem, ale moze udaj sie dla wlasnego spokoju do innego lekarza. Wiesz, co dwie glowy to nie jedna. Niech drugi cie zbada i zobaczysz co powie. Jesli diagnoza bedzie podobno to po prostu popros o dokladne wytlumaczenie o co chodzi. Wydaje mi sie, ze tak bedzie najlepiej. Powodzenia i trzymaj sie.

ja nie wiem ale jakis dziwny lekarz ze Ci nie wyjasnil, ja bym nie wyszla z gabinety dopoki nie powiedzialby mi wszystkiego