Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze tlumaczka

czy tlumaczem mozna zostac bez studiow

Polecane posty

Gość moze tlumaczka

lingwistycznych? umiem bardzo perfekt 3 jezyki obce, czym mam szanse na prace jako tlumacz? czy sa moze jakies egzaminy z tego?

Gość i bardzo dobrze
a googli to ty nie masz? :-0 jak jesteś taką tępą pizdą że nie chce ci sie poszukać odpowiednich informacji w sieci, to my podziękujemy za takiego pożal sie Boże tłumacza :-0

Gość moze tlumaczka
Szukałam w google. Jeżeli nie masz nic do powiedzenia po prostu sie nie odzywaj.

Gość cmcmcmcmc
W skrócie: możesz pracować na własny rachunek i szukać zleceń. Zatrudnić to cię raczej nikt nie zatrudni, mając do wyboru legiony ludzi po studiach. No chyba, że to są jakieś rzadkie języki.

Gość cmcmcmcmc
Tzn: nie trzeba mieć jakiś uprawnień. To jest po prostu wolny rynek i konkurencja. A jako nie-filolog będzie przegrywać, no chyba że zastosujesz jakieś bardzo niskie ceny.

mozesz tlumaczyc bez skonczonych jakiejs uczelni ale wymagasz dokumentu W razie za zle przetlumaczony np papierek ty odpowiadasz prawnie

Gość gość
podejrzewam ze tylko w polsce jest taki za przeproszeniem p******y system, ze szuka sie magistra filologi. kilkanascie lat temu bylam na pogrzebie Gustawa Herlinga w Neapolu, byla tam rowniez delegacja z Polski, miedzy innymi premier z zona. Tlumaczka to napewno magister filologi, ale niestety tak pokaleczyla z polskiego na wloski, ze wlosi obecni na tej uroczystosci (wykladowcy, dziennikarze, znajomi zmarlego i pisarze) nie wiedzieli o co chodzi. Sama niestety nie moglam jej zrozumiec. Nie bylo tam ani jednego poprawnego akcentu, co w danym jezyku jest wazne, bylo slyczac podstawowe bledy w konstrukcji zdania i odmianie regularnych czasownikow. Ale roznica miedzy mna a ta pania jest nastepujaca, ona jest magistrem filologi i dostanie to zlecenie. ja nie. Dziewczyna nie mogla nawet zdazyc w czasie z symultanicznym tlumaczeniem, a gdyby to byla konferencja gdzie rozmawiaja w obydwu jezykach miedzy soba? wiec osoby takie jak ja, moga liczyc tylko i wylacznie na prywatne zlecenia za granica, gdzie pieczatke tlumacza ma sie jako native speaker, a nie za to czy kogos stac na placenie czesnych za uczelnie. Gdybym miala firme i szukala tlumacza, szukalabym osoby kompetetnej. Najwayrazniej, po tym co zobaczylam nie mam racji. Wystarczy papierek, znajomosci i masz prace.