Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oksana23

haha zobaczcie co znalazłam ogłoszenia matrymolnialne z 19 wieku

Polecane posty

Gość Tzyniczny Srodkowy Palec
Ożenię się z panną poważnie myślącą do lat 20, która mi dopomoże do ukończenia wynalazku, pożyczając mi 400-500 złotych. Fotografia pożądana, zwrot, dyskrecja. Poważne zgłoszenia do Adm. Kuryera pod "Młody technik".

Gość do you
to XX wiek głupolu!

Gość fajne te ogłoszenia
ciekawa jestem jak się dalej potoczyły losy tych ludzi.Mogła by powstać fajna książka:-)

Inteligentna starsza panna, lat 35, łagodnego charakteru, uczciwa, gospodarna, pozna starszego, inteligentnego mężczyznę do lat 65, w celu matrymonialnym. Zgłoszenia pisemne do Adm. Kuryera pod "Dobre serce". do lat 65 :O

Gość fgth
"Dwie młode, inteligentne blondynki, poszukują znajomości z dwoma ciemnowłosemi, młodymi ludźmi w celu towarzyskim. Pierwszeństwo mają posiadający auto." Wieki lecą a kobiety wciąż się nie zmieniaja :)

Gość hahahahhahaaaa
Kawaler, kupiec, katolik, lat 29, przystojny, - współwłaściciel kilku kamienic w Poznaniu i poważnej instytucji handlowej - poszukuje wysokiej, inteligentnej i odpowiednio zamożnej towarzyszki życia. Zgłoszenia pisemne z fotografią, której zwrot ręczę słowem honoru skierować do Adm. Kurjera pod "Importer". :D

Gość hahahahhahaaaa
Elegancka młoda para z towarzystwa zawrze znajomość z panem lub panią bezwzględnie indywidualną i ekscentryczną. Cel towarzyski." lol :D ladnie to ujeli ale wiadomo co mieli na mysli :P

Gość hahahahhahaaaa
Wyrobię dobrze płatną posadę biurową starszemu mężczyźnie za ożenienie się.:D

Pan, brunet, który w niedzielę w cukierni P. Michalika po 6-tej przechodząc koło pań, gdzie siedziały starsza i młodsza 36-letnia, rzucił czar - przejmującem spojrzeniem - Raczy się odezwać.

Gość vvvvv
Piękną panią w płaszczu z futrem, bluzką białą z żółtemi taśmami, imię p. Maryśka (podsłyszałem), za którą chodziłem parę godzin, weszła do sklepu delikatesów na ul. św. Jana i tam pozostałą - upraszam o podanie adresu do Adm. Kuryera pod "Poważne zamiary, dla bardzo zamożnego". Stalker :o

Gość ja pierdoleeeee
Dla córki brunetki, lat 24, poszukuję męża o szlachetnym charakterze, do lat 40, jakoteż - w jednej osobie wspólnika, dla ulepszenia procentowego interesu - (2 młynów). Adresować: Kielce, skrzynka pocztowa 46, - "Solidarność". :o:D

Gość ja pierdoleeeee
widac ze w tamtych czasach liczyla sie kasa kasa i kasa :o

Gość ja pierdoleeeee
ten mi sie podoba Pragnę poznać człowieka, któryby w duszy swojej świat moich marzeń zamknął. Zgłoszenia pod "Lilly". :)

Gość Tzyniczny Srodkowy Palec
Mężczyzna w średnim wieku, ziemianin, szuka dyskretnej, bezinteresownej znajomości kobiety inteligentnej, kulturalnej, zdrowej, miłej powierzchowności, bardzo ładnie zbudowanej, nie malującej się. niezle koles mial wymagabia :P pewnie skonczylo sie jak zwykle :classic_cool:

Gość ja pierdoleeeee
Dwie osoby, panienka krawcowa, o nieskazitelnej przeszłości, lat 32, oraz separowana modniarka, życiem znękana, lat 28, :D

Gość Stasiek co lubi anal....
Kawaler lat 25 i parę, piekarz, przystojny, pracowity, muzykalny - na gramofonie, poszukuje panny w mieście lub na wsi, w celu - matrymonialnym. - Najchętniej właścicielki piekarni lub sklepu z osobnym lokalem na piekarnię. Wdówki nie wykluczone. :D Który śmiałek powiedzie młodą, przystojną, sympatyczną farmaceutkę w jarzmo małżeńskie" :D w jarzmo małżeńskie 😭

Gość Stasiek co lubi anal....
Chłopczyk lat 27, mówią, że przystojny, sympatyczny, poważny, pragnie poznać dziewczę do lat 25, tych samych zalet. - Cel, szybka podróż do ołtarza. Celem rozszerzenia interesu handlowego potrzebna sumka do 3.000 złotych." :D

"fajne te ogłoszenia ciekawa jestem jak się dalej potoczyły losy tych ludzi.Mogła by powstać fajna książka " Kawaler, żyd, inteligentny, towarzyski, młody, - właściciel kamienicy w mieście powiatowym zagłębia naftowego, składającej się z wygodnego pomieszczenia i dobrze prosperującego interesu, - ożeni się natychmiast z panną sympatyczną, uszczęśliwi ją. Posag wymagany. Poważne zgłoszenia pisemne do Adm. Kuryera pod "Dobra partya 17". Tu coś na temat gdzie mogli się znaleźć: http://images3.fotosik.pl/37/z2b26njkwij4y4f5.jpg :classic_cool:.