Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lentilky

CO SĄDZICIE O NASZEJ KLASIE

Polecane posty

Gość lentilky

co sądzicie o portalu nasza klasa? na początku to był fajny pomysł na odszukanie dawnych znajomych czy dalszych krewnych teraz zrobiło się z tego dno,kolekcjonowanie znajomych i tych mniej znajomych, jak mialam jeszcze tam profil to zapraszali mnie ludzie ktorych znam z widzenie i nigdy z nimi nawet nie rozmawialam, a robia to tylko po to by miec ta jedną osobe wiecej bo przecież kto ma wiecej to jest lepszy, bardziej swiatowy i nie wiem moze lubiany(?), dodawanie niezliczonej liczby zdjęć do tego ocenianie w skali 1-5, prezenty i te badziewne fikcyjne profile typu 'najpiekniejsze', 'dlugonogie' 'posiadacze bialych kozaczkow', 'milosniczki solarium', ostatnio widzialam nawet profil 'kobiety miesiaczkujace nieregularnie', ludzie podaja swoje wszystkie dane bez zadnego problemu, no szoook, numery telefonu....... slyszalam tez ze pewien chlopak z mojego miasta staral sie o prace i jego przyszly niedoszly szef sprawdzil jego profil w sensie zdjecia, znajomi zobaczyl czym sie zajmuje, a jak kazdy kto chce sie lansowac mial zdjecia z imprez ze znajomymi..... chlopak nie dostal tej pracy, dowiedzial sie od sekretarki ze zostal 'zinwigilowany'.... a wy co sadzicie o nk?

Gość zsyp na smieci
jak dla mnie to dno skonczone

Gość zsiadle mliko
chujnia:O

Gość lentilky
Nasza klasa jest beznadziejna, wole siedziec na fotce, tam przynajmniej nie ma takich debili jak na n-k.

Gość agata12345
tylko dzieci maja tam kontaa:D

Gość haha hihi haha ho
To był z założenia dobry pomysł, ale jak widzę 7-letnie dzieci mające konto to się zastanawiam, czy to czasami nie poszło za daleko :P

Gość Metkoskopija
do dupy. zgladam tam bo lubie sie posmiac z ludzi ktorzy zamieszczaja tam co rusz nowe zdjecia ale sama nie dodaje. Mam dwa od roku i to mi starcza

Gość ania23876
widzialam tez konta zmarlych ludzi :/

Gość lentilky
nie musisz sie podemnie podszywac, ja juz sie wypowiedzialam, moje zdanie znasz, nie musze wiecej nic dodawac ;)

Gość fredek
szczerze - to nie wiem : nie byłem , nie jestem i nie będę ( no chyba ,że jakiś cieć założy za mnie konto ) :(

Fotka pe el lepsza , n-k to gówno :O

Gość to ja nie wiem
skoro wszyscy tak twierdzicie to czemu jest tam tyle profili, tez przeciez je macie!!!!!!!!!

Gość Fenixxxx
Z nk ludzie się wypisują bo nie mogą zniesc tej calej presji.. tego jak innym jest dobrze, jak innym sie w zyciu dobrze poukladalo. Robilem badania na ten temat i wyszlo ze ludzie lapia duze doly po wizycie na nk i ogladaniu profilow swoich znajomych. Chcac sie od tego uwolnic po prostu decyduja sie na usuniecie konta. Nk BYŁ dobrym portalem do czasu az zaczeto wprowadzac tandetne i prymitywne funkcje typu: -wyslij znajomemu prezent: reniferek, pan gąbka, super żona itd -oplaty za dostep do pewnych funkcji Mysle że owy prymitywizm i swego rodzaju pustota zawazyly na tym iz portal zaczal byc kojarzony z czyms malo inteligentnym, z czyms z czym nie warto sie utożsamiac. Dlatego tez wiekszosc ludzi zaczelo "milczec" na portalu udajac kompletna biernosc ktora objawia sie brakiem dodawania zdjec, ukrytym profilem oraz tzw "podgladaniem innych majac ukryta funcje niepokazuj innym ze ogladalem ich profil". Portal ma swoje plusy i minusy. Jest korzystny przede wszystkim dla ludzi starszych. Minus programu: brak zabezpieczenia przed kopiowaniem zdjęć (kazde zdjecie mopzna skopiowac do swoich dokumnetow, przerobic a potem wykorzystac bez wiedzy posiadacza). Nie raz slyszalem o filmikach nakreconych przez mlodziez z udzialem nauczyciela ktorego twarz zostala wycieta ze zdjecia na naszej klasie. Drugi minus, ktory stal sie tak powszechny iz wlasciciele nie moga nad nim zapanowac: umieszczanie zdjec klasowych bez zapytania wszytskich osob na nim sie znajdujacych. Istnieje ochrona danych osobowych! Ludzie tego nie rozumieja ze ktos moze sobie nie zyczy aby wystawiac przed internetowa publicznosc zdjecia klasowe. Mnie to osobiscie bardzo drazni. Inny problem ktory warto poruszyc to byc moze owe NIEDOWARTOSCIOWANIE ludzi o ktorych wszyscy trabia i ktore objawia sie dodawaniem zdjec dosc prywatnych. Hm.. Mnie osobiscie to nie dziwi ze ktos dodaje zdjecie z wakacji- bo w sumie gdzie sie robi zdjecia? Przeciez nie jak jest sie na kacu ani chorym. Tylko wlasnie jak sie ladnie wyglada i jak jest jakas impreza badz wyjazd. Nie moge sie zgodzic z innymi w tym przypadku ze dodawanie zdjec prywatnych to cos dziwnego. Natomiast zle kojarza mi sie profile mlodych panienek ktorych zdjecia przedstawiaja ich twarz i cialo w roznych pozach. Najwidoczniej takie osoby są spragnione uwagi, uwazaja sie za pieknosciowe ewenementy.. Nie wspomne juz o zdjeciach rozneglizowanych.. Zle mi sie rowniez kojarza osoby dodajace profile "Najpiekniejsze dziewczyny z Walbrzycha-ostra selekcja, "najmadrzejsze i najpiekniejsze". To tak jakby.. hm.. czuly sie lepsze od innych? Nie akceptowaly mniej urodziwych? A gdzie w tym wszytskim jakis humanitaryzm? Jak ma sie czuc osoba niepelnosprawna, osoba ktora na skutek wypadku ma zmasakrowana twarz? Zauwazylem rowniez ze portal stal sie koplania wiedzy o ludziach. Czesto jest tak ze niby znasz osobe, wydaje ci sie w porzadku, wchodzisz na jej profil i.. poznajesz cala prawde- jakze pierwsza wydana opinia o kims moze byc mylaca! I wtedy mowisz" o szajs.. a wydawala mi sie taka skromna, fajna osoba. A tu co widzisz w profilu? 20 zdjec samej twarzy, 30 zdjec ze swoim partnerem zyciowym z podpisami "moj kochany misiaczek", 20 zdjec z ujeciem swojego samochodu, domu..oczywiscie wszytskie zaopatrzone w odpowiedni opis dajacy duzo do zrozumienia. Jeszcze inna sprawa warta poruszenia: zapisywanie sie do szkol. Mam wrazenie ze ludzie zapisuja sie do nich aby sie pochwalic niz rzeczywiscie szczerze do niej nalezec. Bo.. po co dodawac sie do szkoly typu uniwersytet jakis tam, skoro tam nie ma klas? Badania ktore wykonalem niestety potwierdzily to. 80% Ludzi bioracych udzial w badaniu przyznali iz dodaja sie do szkol wyzszych gdyz jest to pewnego rodzaju prestiz, niezla reklama przed znajomymi, moc zablyszczenia. Jednym slowem mowiac=niezla pokazowka. A wiec wszytsko to sprowadza do jednego wniosku: jestesmy super chwalipietami.

Gość ja wiem tyle co mowie
bo kazdy mysli ze jest idealny lepszy od innych, zaklamane polskie spoleczenstwo

Gość 3452654
Może zależy w jakim towarzystwie się obracacie? Teraz bachory są złośliwe. Ja dzięki naszejklasie dowiedziałam się sporo o znajomych i nikt nikomu nie robi żadnych przykrych uwag, nie dostałam ani jednej głupiej wiadomości. Znajomych mam na razie z 15, i się tym nie przejmuję. Jak ktoś mnie zaprasza i go nie kojarzę, to go nie dodaję bo i po co? W ogóle po co się tym prze4jmujecie. Nie trzeba miec tam konta. Jedną refleksję co mam, to to że każdy chce tam przedstawic siebie jako super - szczęśliwego, zadowolonego zycia, zdjęcia pod palmami. Czasem jak to widzę to zazdroszczę, ale to tylko pozory. Każdy ma jakieś kłopoty i nie wszystko takie różowe jak wygląda- tak w każdym razie myślę.

Gość haha hihi haha ho
zgadzam się z fenixxem :(

Gość ja wiem tyle co mowie
dokladnie, niezle sie rozpisales

Gość Lipopapex
Zgadzam sie z Feiksem. Tak jest. Ludzie ie chwala. Do tego przedstawiaja sie w swietle takim ze sa szczesliwi, ze maja szczesliwe rodzinki a to gowno prawda. po co sie tak oszukiwac

Gość ulalLAPA
no nieatety jhie mam kota ale alyszalem ze to badziewie

Gość kruczek_prawny
przed chwilką właśnie trafiłam na ten profil...żal po prostu http://nasza-klasa.pl/profile/26132714/gallery/album/2/4 ale poza tym mam profil zablokowany dla osób z zewnątrz i nie korzystam z tych wszystkich "usług", dzięki nk odnowiłam znajomości ze znajomymi z obozów, podstawówki, którzy sie porozjeżdżali po całym swiecie, no i udało nam sie spotkac nawet:)czyli po prostu trzeba korzystać rozsądnie i olewać te wszystkie komercyjne dodatki...

Gość adrianN 34
ja tez mam profil ale podalem tylko imie i pierwsza litere swojego nazwiska,jakaś tam anonimowość jest........

Gość haha hihi haha ho
Ale adobem pojechane te fotki :D

Gość ja tam lubie nasza klase
lubie dodawac zdjęcia z moim miśkiem lubie jakmi komentują, jest sweet