Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość missskkka

oplaty za mieszkanie

Polecane posty

Gość missskkka

hej, mam prosbe o rady. zamierzam wyprowadzic sie i wynajac mieszkanie. jak wy - jesli wymajmujecie - ustalacie oplaty za mieszkanie? czy wg zuzycia płacicie (tzn. wslaciciel wylicza oplaty) czy wg rachunków które przychodza? bo ja spotakalam sie z równymi wariantami i nie wiem co lepsze.... placicie z góry? pomożcie bo ja juz sama nie wiem...

do 15-go każdego miesiąca, właścicielka przychodzi po kase za czynsz i odstępne ... rachunki za gaz i prąd płacę sama, robie ksero dla siebie, a jej zdaje jej oryginał (przy okazji)

Gość missskkka
no to rozsadne.bo jakos nie widzi mi sie wyliczac tych oplat... ktos jeszcze sie wypowie?

Gość missskkka
no prosze niech jeszcze ktos sie wypowie...

Gość ja mieszkam 5 lat w
wynajmowanych mieszkaniach (kilku) i bylo roznie - np. raz koles przychodzil zawsze 10tego po czynsz + przychodzil z rachunkami i sie rozliczalismy łącznie z zalosci, a np. na ostatnim mieszkaniu po prostu przelewalismy wlascicielce na konto zawsze tą samą sumę - to bylo akurat za 2 pokoje 1200zl

Gość missskkka
hmm... a jak przyjdzie teraz roczne wyliczenie za wode (zawsze przychodzi pod koniec roku) a ja bede mieszkac w mieszkaniu od lipca to mam placic za te wode? ( wiadomo ze to rozliczenie roczne)...

Gość missskkka
wiecie co mi chodzi o piewrszy rok najmu bo potem to juz wiadomo wg rachunków. ale co zrobic z tym pierwszym rokiem? dzieki za odpowiedzi. zielona jestem :)

Gość miniminimomo
wynajmuję z ekipą znalezioną na naspolke.pl mieszkanko na saskiej kepie, place 600 zł i w tym już są wszystkie oplaty

Gość missskkka
nie dam sie nabrac :P

Gość missskkka
ok. dzieki wszystkim za pomoc. w takim razie - racze nie bede sie chciala godzic na jakies wyliczenia - bede chciala płacic wg rachunków z gazowni itp. spokojnej nocy wszystkim zycze :*