Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GGK

Pamiętacie taką zabawkę? Jak sie to nazywa?

Polecane posty

Gość GGK

Cześc. Mam nietypowe pytanie :D Czy nie pamiętacie moze jak sie nazywała taka zabawka dla dzieci, modna jeszcze pare lat temu, służąca do grania w różne gry. Przyszło mi do glowy cos takiego jak game boy - ale obejrzalam w internecie i to nie to. Tamta o której mysle miała taki podłużny kształt i grało sie tam w jakis gierki typu spadające klocki czy cos takiego. Pamięta to moze ktos?

Gość GGK
Kurcze, no wlasnie... Ale to mialo jakąś nazwę, na bank. Pytam bo dzisiaj jechałam autobusem i koles miał dzwiek w telefonie podobny do tego jaki wydawał tamten sprzęcior :D Dziwna sprawa, w zyciu bym o tym nie pamietala, a jak to usłyszałam to mi nagle te gry staneły przed oczami :D:D

Gość Pechowy pech
ta.. to jest TETRIS albo jajeczka.. :)

Gość zxczxczxcxzc
spadajace kloce to tetris, czasem robili jakies dodatkowe gry na bazie tetrisa ale rzadko bylo cos ciekawego, ja mialem keidys takiego tetrisa, ktory nieby mial do dyspozycji 99 gier, ale tylko tetris z tej 99 potrafil wciagnac

Gość ooo pamiętaaaaam
te jajeczka:D:D:D Pierwsza w szkole miała te grę kolezanka na naszym osiedlu i uwielbiałam do niej chodzić, żeby sobie pograć. Potem miały ją co bogatsze dzieciaki z domów. Ja nigdy:( ale za to byłam na tyle fajna, że dawano mi na tym grać:D

Gość GGK
Oooo!! Dokładnie o to mi chodziło co w ostatnim linku! Dzieki bardzo :D Ciekawe czy to mozna gdzies kupic poza allegro hehe :D:D

Gość ooo pamiętaaaaam
tetrisa nie pamiętam zupełnie:-O może dlatego, że on był duzo później modny, a ja już na tyle duża, że wyrosłam z tego typu gierek elektornicznych.... awansując do prowadzenia uwodzicielskich:P

Gość GGK
Tzn chodziło mi o to co tu jest w zestawie z kalkulatorem :D

Gość ooo pamiętaaaaam
może dlatego takie drogie, że już niedostępne, a wszystkim nam bardzo dobrze się kojarzy, przywołując smak dzieciństwa:D Chyba sama wezme udział w licytacji, chociaz wolałabym grę z wilkiem i jajeczkami:D

Gość tak mi smutno tak mi zleee
kiedys w sklepach bylo tego duzo alet eraz pewnie ciezko bedzie znalezc w jakims sklepie z zabawkami

Gość ooo pamiętaaaaam
nie, teraz ich raczej na pewno w sklepach nie ma. Jedyna szansa je zdobyć, to własnie kupić jakąś uzywaną sprzed lat od kogoś, kto chciałby się pozbyć:)

Gość GGK
Tu znalazłam czarną wersję :D Mhrok. http://konik6k1.website.pl/remik/aukcje/html/ben_shop/foto/gry/1.jpg Miałam dokłądnie taką. Miałam tez w wersji zielonej i dwie szare (obie znalezione na podwórku, bylo to tak popularne i niedrogie wtedy ze nikt sie tym specjalnie nie przejmowal jak zgubił) Wicie co? Na giełdzie samochodowej czasami są ludzie z takimi rzeczami różnymi, mysle ze oni by mieli cos takiego :D:D Ale bede sie chyba wstydzila to kupic, nawet jakby mieli :D

Gość zxczxczxcxzc
ja ta ruska gierke z wilkiem i jajkami kupilem jakies 14 lat temu od kumpla potem sprzedalem komus za 2 zl:/

Gość zxczxczxcxzc
nie wiem co w tym byloby do wstydu, ja do tej pory chodze i sprzedaje puszkim na zlomie metali i sie nie wstydze.

Gość ooo pamiętaaaaam
wilka z jajeczkami, kupiłabym choćby dziś!!!

Gość GGK
O to widze często użytkowana była. Ale wiecie co? Ja tych waszych nie pamietalam, tylko tą czarną co wkleiłam, ale teraz jak patrze na tą twoją, no głowy bym za to nie dała, ale gdzies głęboko w mózgu mi ożywa jakieś wspomnienie że z taką jednak tez cos mialam do czynienia. :D Ale to musialo byc juz tak dawno ze totalnie mgliście to pamietam