Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania i to wystarczy

Do pomysłowych mamusiek... co ucieszy młodych rodziców, a także szkraba?

Polecane posty

Gość Ania i to wystarczy

Hey, mam do Was mamusie pytanie, mojemu bratu urodziło sie dziecko (jedyny brat I dziecko jestem podniecona) Za 3 tygodnie bd po sesji i wracam do rodzinnej miejscowości zobaczyc skarba no i za kolejne 2 tygodnie do chrztu trzymac, sama nie mam dzieci, a chciałambym kupic coś fajne i przedatnego dla małej, wolala bym kupic teraz bo jestem w miescie i mam większy wybór, a u nas w miasteczku to raczej nic nie kupie. Pomyślałam ze kupie prezenta na odwiedzinki i coś konkretnego na chrzest. Mozecie mi pomóc? Koleżanka mówi ze dobry pomysł to zestaw fajnych ciuszków, jakies pieluchy kosmetyki itp na pierwszą wizytę co o tym myślicie. Dodam ze mam na tą okazje odłożne tysiąc zł, poradzcie coś fajnego. Chce, zeby sie prezenty przedały mojej malutkiej Zosi:) z góry dzięki

Gość Nika 33
ciuszki i kosmetyki i tak jej kupia ;) lepiej cos fajnego na co moga nie miec kasy. Np taki lezaczek - bujaczek super rzecz i za pare tygodni jak znalazl - zwroc tylko uwage, zeby mial usztywnine oparcie i najlepiej w takiej skosnej pozycji. Moja corka mase czasu w nim spedzila. Albo mata edukacyjna tak wypasiona, moze byc kojec tez sie przyda. zapytaj czy maja fotelik samochodowy. albo zaloz jej lokate w banku i na kazda okazje mozesz cos wpacic i klopot z prezentami z glowy

Gość Ania i to wystarczy
Dzięki za odp, z tymi ciuszkami to masz chyba racje, wogóle tak teraz pomyslałam, zę brat miał do mnie przyjechac żeby jakiś wózek kupic, zebym go po mieście powoziła, to moze ja bym wózek jakiś kupiła, tylko czy kasa jaką dysponuje wystarczy na taki wydatek:) nie mam pojecia o takich kosztach, fajny pomysł to też fotelik, alebo te inne cudeńka dla maluchów, przejde sie do jakiegoś sklepu i poproszę o pomoc w doborze dobrego modelu, zęby już słuzyło Zosi a mozę w przyszłości innym dzieciakom w rodzinie. Wogóle to myślisz, ze jest sens wydawac kase na łańcuszki, kolczyki itp, ja myśle, zeby zrobic taką ramkę z zdjęciem moim i małej i na tym jakiś fajny tekst wrzucic na programie do obróbki??

Gość nie mam pojęcia co dać
na chrzciny może coś takiego np. http://www.allegro.pl/item650989116_chrzest_chrzciny_smoczek_swarovski_figurka_prezent.html http://www.allegro.pl/item647407005_chrzciny_buciki_swarovski_figurka_prezent.html zapytaj czy mają np. profesjonalny termometr do mierzenia temperatury na podczerwień, bezdotykowy NIE taki do ucha, ale taki na podczerwień, bez dotyku mierzy temp. na czole czy skroni w ciągu paru sekund, można nim też mierzyć temp. pokarmu, wody w wanience itp., a w stanie spoczynku pokazuje temp. w pokoju i godzinę. Kupisz taki na allegro lub w sklepach ze sprzętem medycznym. Bardzo przydatny sprzęt na wiele lat. http://www.allegro.pl/item649000027_profesjonalny_bezdotykowy_termometr_dt_8806h_fv_gw.html

Gość Nika 33
osobiscie uwazam, ze bizuteria na chrzciny jest bez sensu. Kasy tez bym nie dawala, bo wiesz jak to jest - wydatkow masa i zawsze jakos sie to moze rozejsc. Taka mata to wydatek rzedu ok 200 - 400zl ja polecam tiny love - 200 zl a duzo kolorowych zabawek i fotelik naprawde sie przydaje , jak male jeszcze samo nie siedzi i nie lazi a lezec juz nie chce - wszedzie mozesz go ze soba nosic

Gość manna30
na zdjęcie zawsze znajdzie się czas - może to być równie dobrze prezent świąteczny, czy na roczek. na wózek może Ci nie starczyć - bo to zależy jaki oni chcą. te lepsze wahają się w granicy 1000 i ponad złotych. ja sama oczekuje dziecka i ciuchów i kosmetyków mam dużo. początkowych zabawek też. natomiast myślę, że może jakaś dodatkowa pościel by się przydała, bo to i drogie i łatwo o zabrudzenie, albo krzesełko takie wypasione do karmienia - koszt ok 300-400zł. dla rodziców to dużo, a napewno się przyda. może za kilka miesięcy ale się przyda. do tego mata edukacyjna ok 100-200zł, no i możesz im dołożyć do tego wózka, albo jeśli kupują tylko głęboki, to kupić spacerówke. a może poprostu się spytaj, bo ja mam 3 tyg do rozizania i jakbym dostała ciuszki to chyba bym się załąmała, a chętnie powiem co mi brakuje:) no i gratuluje małej bratanicy:)

Gość Ania i to wystarczy
Kurde ciotke ze mnie zrobili, a ja o sprawach związanych z dziecmi nie mam pojęcia:) Ale i tak sie bardzo cieszę, do brata nie mam co dzwonic, bo on pewnie powie, ze ja estem biedna studentak i mam poprostu do chrztu trzymac, ale jak to tak z pustymi rękami, hehe nie wie że siostre ma nie głupia i od kiedy wiedziałam ze bd brzdąc to kaske odkładałam:) Dodam, ze rodzice(mojego brata i bartowej wspólnie) zakładają lokatę w banku:) wiec ja nie bd

Gość Ania i to wystarczy
Mój chłopak mówi, żeby zagadac do mamy mojej bo on napewno wie jak tam sytuacja wygląda, a jutro ide do jedego sklepu, koleżanka mi poleciała, ze fajna obsługa i wybiorę jakieś fajne sprzęty typu włąśnie leżaczek itp, Oczywiście jak mama nic nie poradzi, a z tą pościelą to dobry pomysł, bo jak ostatnio z bratową rozmawaiłam to móiw, ze od rana suszy kołderkę bo coś się z pieluchy wylało:) Dzięki jeszcze jej nie widziałam a juz kocham, aż boję sie myślec co bd z moim, a no i mój facet tez powiedział ze sie do prezentu dołoży( wkońcu też bd wujek) węc bd ok 1300 zł. I jeszcze raz dzięki za pomoc nawet nie wiecie jak ja przezywam