Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abcdefgh0000

mam dziwny okres pomóżcie !!

Polecane posty

Gość abcdefgh0000

witajcie mój okres trwa z 6 dni. w 5 dniu mam lekkie zabrudzenia. w tym miesiacu było inaczej. w 1 dniu bolał mnie brzuch i mialam malo krwi ;| w 2 dniu mialam podpaske lekcje od 8 do 15 i wymienilam tylko raz a na niej tez duzo nie było :/ i jeszcze to byla taka zadka krew;/ bardziej mokro bylo niz krwi ;| w 3 dniu mialam tampon od 9 do 12 mialam ciagle tego samego i dopeiro jpo powrocie do domu zmienilam i byl caly czerwony, czyli ok poźniej jeszcze raz wymienilam bo musialam wyjsc z domu. Gdy przyszlam wyjęłam i był biało-czerwony zmienilam na podpaske poszlam spac wstalam i było zabrudzenie tak jakby koncowka okresu. zmienilam podpaske i tylko troszke krwi mi polecialo :/ cały czas chodze biegam i nic mi nie leci... wiem ze to obrzydliwe co pisze kogo takie szxczegoly obchodza.. ale musze opisac co jest...:/ nie wiecie co to moze byc? czym to spowodowane?

Czasem tak jest, że miesiączka jest mniej obfita i już. Nawet jeśli wcześniej tak nie miałaś. Ja czasem tak miałam, że była bardzo skąpa i trwała dwa dni, choć zazwyczaj miałam mocny okres i trwał 5-6 dni. Mój gin mówi, że czasem tak jest i już, nie ma się czym przejmować za bardzo. A jak takie cykle będą się powtarzały to idź do lekarza. A masz regularne miesiączki?

Gość abcdefgh0000
tak mam co 27 dni w jednym miesiacu dostalam 2 dni wczesniej ale teraz znow co 27 dni :)

Gość olllllllka
a bierzesz hormony? od jak dawna miesiaczkujesz?

Gość olllllllka
czasami okres zmienia się tak sobie...kja natomiast mam okresy koszmarne:/

Gość olllllllka
druga sprawa,współżyjesz? jeśli tak to tez może być objawem ciąży

Gość abcdefgh0000
nie biore hormonów mam okres od 5 lat i w ciazy na pewno jestem ;]

Gość abcdefgh0000
w ciazy na pewno NIE jestem ;']

Gość abcdefgh0000
wspolzyje, uzywamy prezerwatyw ale ona nam nie pekła bo sprawdzalismy, rekami nic nie wypływalo

Gość ja mialam podobnie
ale w tym cyklu w ktorym zaczelam brac hormony, czy mogl to byc powod?

Gość abcdefgh0000
tak bo kolezanka mowila ze jak sie bierze hormony to okres jest krótszy i nie tak bolesny. Namawiala mnie na tabletki... no to co w moim przypadku, skoro nam nie pekła to co jest :PP

Gość ja mialam podobnie
no ja dlatego zaczelam brac pigulki, mdlalam z bolu brzucha :P a to ze lepsze zabezpieczenie to swoja droga :) po prostu sie troche martwie bo to byl pierwszy cykl kiedy bralam tabletki i juz bylby taki skapy? wspomne ze dostalam tez domiesniowo jakis lek przeciwbolowy w 1 dniu przyjmowania (ze wzgledu na ten bol). czy teraz, w 13 dniiu przyjmowania anty, mam zachowane zabezpieczenie? moze ktos sie orientuje?:P bo wczoraj wzielam tez aviomarin, ale czytalam juz ze nie wplywa. chyba ze sie myle. z gory dziekuje i pozdrawiam. a Twoj okres mysle ze tak samo jak moze byc bez powodu obfity, rowniez moze byc skapy. czasem tak sie po prostu dzieje:)

Gość abcdefgh0000
no mi sie tez tak wydaje ;) moja mama w tym meisiacu miala okres 12 dni :/ a zawsze ma z 5 ;P tak juz jestes zabezpiecozna ;)

Gość ja mialam podobnie
czyli obie mozemy byc spokojne :)

Gość abcdefgh0000
tak :) a ja mam do ciebie pytanko ;] gdybym poszla do ginekologa bym pwiedziala ze mam bolesne miesiaczki przepisal by mi tabletki anty ale jakies najtansze np za 10 zł :> nie mam kasy na droższe a poza tym skzoda troche 40 zł na miesiac ;))

Gość anka 156
przep[isal by z tego co wiem to najtansze sa diane 35 ale maja duza dawke hormonow i koszt ponad 10zł za 21 tabletek

Gość abcdefgh0000
ja czytalam sa najtansze te diane jakies na M i na R nie pamietam nazwy :/ a szkodliwe sa te hormony? na czym to polega? ze moge miec za duzo meskich hormonow czy jak :>

Gość ja mialam podobnie
kolezanka bierze Cilest, nie jest drogi chyba z tego co mi mowila i nie narzeka :) wiec mozesz poprosic o jakies niedrogie ale bezpieczne dla Twojego organizmu, nie bedzie problemu mysle :) mnie pani ginekolog spytala czy moge co miesiac wydac 40 zl i jak powiedzialam ze tak, to przepisala Yasminelle :) Yazu nie chcialam, wole robic sobie jednak ta przerwe 7-dniowa.

Gość anka 156
rzone moga byc skutki ja po diane 35 czulam sie fatalnie mialam depresje, zmienne nastroje, bole piersi, jajnikow okropienstwo zainwestowalam w tabsy drozsze z mniejsza dawka hormonow i jest juz ok

Gość abcdefgh0000
wiesz ja jestem w trakcie badan hormonalnych ale jest wszystko w porzadku ;)) nie mam zadnych prolemów. Przepisze mi tabletki? wiesz dla mnie to problem wydawac 40 zł.. datego cchialabym jakies tanie ale tez skuteczne zeby w ciaze nie zajsc ;))

Gość anka 156
to miusisz isc i pogadac z lekarzem jak masz hormony ok to bardzo dobrze bo przed przepisaneim tabsow nalezy zrobic badania na poziom hormonow tylko malo ktory lekarz to robi! sa tez tansze po ktorych mozesz sie czuc dobrze a beda chronic przed ciaza tylko wtedy musisz byc systematyczna i dokladnie przestrzegac ulotki!!!

Gość taka jedna B
sprawdzilam cene Cilestu, okolo 12 zl. choc nie wiem jak on wyglada z zawartoscia hormonow, musialabys spytac :) no ale tak jak mowie, kolezanka bierze i nic o skutkach ubocznych nie mowi :)

Gość abcdefgh0000
o to sie nie boje ;)) umiem o to zadbac ;) ciesze sie że jest sznasa ze moze mi takie tanie przepisac ;)

Gość Pszczelarze
Pszczelarze GMO = trucizna i choroby Żywność modyfikowana genetycznie (GMO) jest tworzona przez koncerny, firmy które dążą do robienia pieniędzy dzięki patentom na nasiona takich roślin. W krajach w których ją się sprzedają rolnicy nie mogą jej uprawiać na nasiona, a muszą je kupować od firm zajmujących się GMO. Zazwyczaj wprowadza się geny uodparniające je na herbicydy i inne opryski. Przez to pola takich upraw są pryskane np. herbicydem Roundap – pole jest praktycznie martwe bo oprócz GMO nic na nich nie rośnie. Oczywiście opryski te wylądują w końcu w żywności na Waszym talerzu, nawet jak używane są tylko na pasze, to najgorsze zanieczyszczenia zbierają się w organizmie będącym na końcu łańcucha pokarmowego. Ale dla firm to zysk, w początkowym okresie również dla rolników, póki nie zorientują się, że firmy z GMO przejmują rynek nasion i nie ma możliwości kupna naturalnych, że uprawa tych roślin nie wygląda tak różowo jak to przedstawiano, że krzyżują się one z gatunkami naturalnymi. W krajach gdzie GMO przejmuje rynek wprowadza się służby kontroli pilnujące czy rolnik nie używa nasion z własnej hodowli, a jak tak to zrobi firmy GMO mają kupę kasy na prawników. Próbuje się już wprowadzić prawo zezwalające na sprzedaż zwierząt klonowanych, aby móc czerpać zyski dzięki patentom na te nowonarodzone sklonowane. Prowadzi się doświadczenia z embrionami będącymi krzyżówką zwierząt i ludzi. Naukowcy i pracownicy, którzy odważyli się ujawnić badania dyskredytujące GMO, wyniki ujawniające skutki karmienia zwierząt tą żywnością byli zwalniani z firm, uczelni, urzędów. Zazwyczaj dostają po czymś takim wilczy bilet – nie mogą dostać pracy, zleceń, pieniędzy na badania itp. U nas zachwala się GMO jako postęp, nowoczesność itp., podobnie było w innych krajach. GMO to kasa również dla doktorków, profesorków, rolników sprzyjających GMO, dla was to choroby nowotworowe, alergie, wydatki na lekarzy. Na forach internetowych przedstawiciele firm GMO, pracownicy firm dbających o wizerunek koncernów GMO, doktorki i profesorki liczący na kasę na badania oczerniają ludzi ostrzegających przed GMO, wyzywają ich od ekologicznych oszołomów. Zaufajcie naturze, przyrodzie. Nie pozwólcie zniszczyć drodzy rodacy naszego kraju osobom pazernym, którzy za kolorowe papierki banknotów zapaskudzą ziemię, powietrze, sprzedadzą nawet własną matkę lub stworzą krzyżówkę człowieka ze zwierzęciem, jeśli będą mieli z tego zysk. Poszukajcie w Internecie więcej informacji, wyróbcie sobie własne zdanie. Polska żywność cieszy się dobrą opinią poza naszymi granicami dzięki temu, że nasze rolnictwo uchroniło się przed wieloma osiągnięciami tzw. „naukowców” z dziedziny rolnictwa. Należy to wykorzystać i dążyć do rozwoju ekologicznych upraw, do życia w zgodzie z naturą. Nie ulegajcie propagandzie ludzi, których bożkiem jest pieniądz. GMO to nie to samo co odmiany roślin hodowane przez ludzi, bo w przyrodzie, na polu roślina nie skrzyżuje się z genami bakterii, owadów czy grzybów, a które wprowadza się do roślin w firmach czy koncernach agrarnych sprzedających GMO.

Gość anka 156
przepisze tylko jak masz aktualne badanie hormonow to zdaj sie na lekarza bo dobierze Ci odpowiednie z poziomem hormonow:) ja niestety nie mialam badan i zmienialam w trakcie bo jak juz wczesniej pisalam fatalnie sie czulam:) jak pojdziesz to lekarza to powiedz ze chcesz tanie tabletki i odpowiednie to Twoich badan;)

Gość abcdefgh0000
dobrze ;)) a czy tabletki to naprawde najlepsza antykoncepcja? mozna to robić bez zadnego stresu ? ;] oczywiscie wiadomo prz systematycznym braniu ;] o jakiej godzienie najlepiej brac tabletki?

Gość ja mialam podobnie
podobno mozna, choc ja mam stracha poki co :P boje sie ze ten aviomarin obnizyl dzialanie ;/ wpadki wynikaja z niesystematycznego stosowania. ja biore o 21 :)

Gość gagaga45
ja tez zawsze o 21 :) we wtorek trzecie opakowanie diane 35, pierwszy miesiąc był najgorszy, zle się czulam, cały czas marudzilam i bylam klotliwa, nie mialam ochoty na nic, a teraz juz jest wszystko ok ;) i ochota wrocila ;)

Gość abcdefgh0000
mi by pasowala 22 ;] badz 22.30 a gdyby nie bylo mnie w domu mogłabym wziasc tabletke wczesniej? bo poźniejr ozumie ze moze nie dzialac tak jak ma ;))

Gość anka 156
ja przyjmuje rano bo przy ewentualnym zpomnieniu mam caly dzien:)