Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdfghj

Dlaczego Polska jest taka nijaka

Polecane posty

Gość sdfghj

W Polsce nie ma ciepłego morza jak Morze Śródziemne, nie ma pięknych jak Alpy gór, nie ma pięknej przyrody jak w innych krajach. Polska kuchnia to też nic nadzwyczajnego w porównaniu do Włoskiej, Francuskiej, Greckiej, czy Azjatyckiej. Wszystko jest przeciętne i nijakie w porównaniu z innymi krajami.

Gość sdfghj
Do tego nie rosną w Polsce żadne dobre owoce typu banany czy pomarańcze.

Gość Łasica Julia
Ale jestem ja!

nie rozsmieszaj mnie-ja uwazam polska kuchnie za jedna z lepszych..przyjedz do holandii-tu nie ma praktycznie zadnych narodowych dan,wiekszosc przywleczona z panstw kolonijnych... gory w polsce sa wiecej niz piekne,chyba nigdy w karptach i tatrach nie bylas....a bialowieza to juz w ogole.samo piekno!ja uwazam,ze polska ma wiele do zaoferowania.

ale tylko tu w UE można tanio i nawet wybor jest by sie seksualistycznie zabawić. każden jeden kraj ma coś swojego specyficznego do zaoferowania

Gość fvtcgfbyh
dokladnie, polskie gory sa uwazane za jedne z piekniejszych (i chociaz mamy te gory jak i morze) kuchnia grecka jest okropna, francuska przereklamowana

Gość sdfghj
Kuchnia jedna z lepszych? A co Polska kuchnia oferuje? Zalewajki, pierogi i jakieś bigosy? A no i obrzydliwe flaki. I to ma być dobra kuchnia? Zobacz jaką kuchnię mają np w Azji czy we Włoszech, tam są kuchnie a nie jakieś pierogi. Białowieża? A cóż to takiego? Kawałek lasu i tyle jakby kto lasu nie widział i byłby mu las dziwny. Karpaty? Byłam w Karpatach i nic specjalnego, w porównaniu do Alp to są pagórki a nie góry.

Gość 8i7juhygtre
A ja się zgadzam z autorką topiku. Mieszkam obecnie w Anglii i mam porównanie. Polska kuchnia, przyroda, krajobrazy... to wszystko wypada marnie na tle zachodu Europy.

Gość Sinanju
pierogi sa tez w azjatyckiej, myslisz ze kuchnia azjatycka to tylko sushi ktore ogladasz na obrazkach ? kuchnia azjatycka to faszerowane zoladki, zupy z calymi wnetrznosciami, faszerowane jelita nie wspominajac o psach i innych, ktorych na pewno nie uswiadczych w programach kulinarnych Discovery ale na talerzu w Azji jak najbardziej. komus kto nie potrafi docenic tego co nie spodoba sie nigdzie indziej bo zawsze bedzie na cos narzekal. tylko wydaje ci sie ze gdzies indziej jest lepiej.

Pod względem krajobrazu i przyrody to akurat Polska wypada całkiem dobrze. Dla mnie jest nijaka z innego powodu - bo miasta mamy nijakie, mało zabytków, okazałych budowli..

Gość BEZstornnaOsoba
Polska jest "jakaś" jesteśmy bardzo ... Charakterystycznym krajem !! Nasza kuchnia, obyczaje i wiele innych rzeczy jest wyjątkowych :D zależy co kto lubi jest inna i wypada mało atrakcyjnie na tle innych krajów ale jestem patriotką i dla mnie najważniejszy jest kraj ojczysty mimo iż ma mi bardzo mało do zaoferowania ;) Są "otwarte" granice więc zamiast wypisywać takie rzeczy na forum to można emigrować:P Bo są ludzie którym naprawdę zależy na tym kraju.

Gość salut plakos
owszem polska jest nijakana tle innych krajów ale... po 2 miechach spedzonych w anglii strasznie tesknilam za polska a najbardziej za palacem kultury na który wczesniej nie moglam juz patrzec wogole za polska mentalnoscia pesymizmem dolowaniem sie itd niestety jestem juz przesiaknieta ta polskaoscia eh zrobilabym sobie pranie mozgu

Gość salut plakos
aha na zachodzie wszyscy ludzie sa tacy sami u nas powoli wschodnia mentalnosc umiera, stajemy sie tacy jak oni napewno nie ma nigdzie indziej tylu masochistów cp u nas to tez ciekawe