Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blueangel90

Książka na lato i podróże

Polecane posty

Gość blueangel90

Jakie są wasze ulubione lektury na lato? do pociągu, autobusu, na plażę i leżak? Piszcie wasze typy!

Gość coś lekkiego i śmiesznego
tzw.literatura w spódnicy oraz książki z bardzo rozbudowaną akcją

Gość majka.21
ja polecam Herbatę Szczęścia Agnieszki Grzelak...ksiązka bardzo wciagajaca nie mozna sie oderwac...ciekawi bohaterowie i piekne opisy przyrody..cos naprawde ciekawego...bardzo polecam

Dom nad rozlewiskiem, Miłość nad rozlewiskiem i Powroty nad rozlewiskiem. Polecam

Gość misska
Moja ulubiona książka to "Ogólna teoria wszystkiego" Igora Zalewskiego. Fajne, krótkie felietony, które pojawiały się wcześniej w Playboyu, Dzienniku, Polsce. Świetne poczucie humoru, niezwykłe obserwacje. Chyba nie jestem jedyną fanką?

Gość nefrettette
Tak, to faktycznie miła lektura! Wiadomo, felieton musi być z humorem, musi być zaskakujący, a ten pan odnajduje sporo paradoksów w naszym świecie. Też polecam, chociaż wiem, że wiele osób kojarzy z wakacyjną książką coś w rodzaju "Pamiętników Bridget Jones". W tym przypadku, na pewno też można się posmiać, choć w innym stylu. No i ile razy można czytać o Bridget Jones? :)

Gość bbbbnnnn
No hej, felietony to faktycznie sensowny wybór na lato i wakacje. Ja na przykład nie mogę się za bardzo skoncentrować na plaży na dłuższych formach. W pociągu też różnie bywa. Tak więc lekki i błyskotliwy felietonik dobrze robi w tej sytuacji. Obejrzę sobie przy okazji tego Zalewskiego, mam nadzieję że można dostać w każdej księgarni?

Gość nefrettette
No prawie wszędzie, ja widziałam w kilku. Na pewno jak nie znajdziesz w najbliższej księgarni to w internecie można kupić.

Gość zygmunt 3
Śmieszna ta książka Zalewskiego. Trochę w stylu podobne do Clarksona, prawda? Ja na wakacje zabieram Agatę Christie.

Gość scarlet1976
"Saga o Ludziach Lodu"lub co s w tym klimacie.Szybko się czyta, czas szybko leci,w sam raz na długie podróze

Gość ja też na wakacje
lubię Agatę Christie, Chmielewską albo takie stare polskie kryminały z lat 60-70. Niestety od paru lat jeżdże na wakacje "z plecakiem", gdzie dla własnego dobra i zdrowia (oraz e względu na ograniczenia linii lotniczych) muszę ograniczać ciężar bagażu, więc wybieram po prostu dobry przewodnik po danym kraju...