Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość killinka31

zostawiona sama z poronieniem

Polecane posty

Gość killinka31

cześć!! Piszę to żeby sie wyżalic i połuchać co byście zrobiły na moim miejscu. Raz poroniłam.Po roku znowu zaszłam w ciążę.W 8 tyg dostałam lekkieko krwawienia i lekarz kazał mi leżeć i brać leki.Tylko ten co to przeżył wie co ja przechodziłam. Leżałam i b.się bałam, że poronoię znowu . Mój mąż zostawił mnie w domu samą i poszedł sobie na imieniny do kolegi (Nie pił.,bo on nie pije.)Ja na drugi dzień poroniłam .od tego czasu minęło 2 lata a ja nie potrafię mu tego wybaczyć .To ciągle wraca. Jak mógł mnie zostawić wiedząć ,żę to już drugi raz to przechodzę i jest mi bciężko.On wie że żle zrobił ale to nie ma znaczenia bo to nadal boli. Tymbardziej że staramy sie o dziecko i nic nam nie wychodzi.

Gość tez przez to przeszlam
współczuję :( z mężem porozmawiaj, powiedz mu o swych uczuciach

Bardzo mi przykro i szzerze współczuje. Wprawdzie nigdy nie bylam nawet w ciazy ale w jakims stopniu potrafie sobie wyobrazic sobie twoj bol bo uwielbiam dzieciaczki i.... to przykre, to straszne, to okropne :( ..a co do meza to takze rozumie twoj

Gość MoniaKr
kochanie, zapraszamy cie do nas, skoro sie staracie:-) jest nas dosc duzo na STARANIA @))( POZYTYWNIE NASTAWIONE. pomagamy sobie wzajemnie w trudnych chwilach i pociesamy:-) no chyba ze chcesz koniecznie miec swoj ptopik to ok:-)

...i ucieło mi wypowiedz ;/ ...co do mea takze rozumie cie i to co czujesz... ale jesli go kochasz , chcesz z nim byc a on zaluje szczerze to wybacz mu, nie rozdrapuj ran, porozmawiaj z nim jak pisze koelzanka wyzej, musicie razem rpzez to przejsc i dac rade... wierze ze sie udai ;*

Gość MoniaKr
kliiinka, pamietaj ze mezczyzni inaczej na wszystko patrza i inaczej rozne rzeczy przezywaja. moze twoj maz byl tak tym wszystkim przerazony ze wolal 'uciec' i schowac glowe w piasek... nie bronie go, bo nawet was nie znam i nie znam calej sytuacji, przykro mi, z powodu tego poronienia, wierze ze to musialio byc dla ciebie straszne przezycie ale staram sie w jakis sposob zrozumiec twojego meza/ wiesz, byloby latwiej cos napisac lub doradzic gdybys powiedziala nam jak on sie na codzien zachowuje... czy tamto to byl jeden raz a ogolnie jest spoko czy tez nie... pozdrawiam serdecznie.

Gość killinka31
problem w tym,że ja nie potrafię na ten temat z nikim rozmawiać.W pracy mam do czynienia z klientami,którzy ciągle pytają a ile państwo mają dzieciitp. Mówią do mężą żeby sie starał bo mu lata lecąitp. ( prowadzimy sklep spozywczy w malym miasteczku i tu wszyscy sie znaja) Mam już tego wszystkiego strasznie dosyć.Najgorsze .ze muszę sie do nich uśmiechać i obracać to w zrt ale mam ochotę powiedzieć zeby spi...

Gość przeciez to byl poczatek ciazy
to Twoj maz cale 9 m-cy mial tkwic u Twojego boku, bo Ty sie balas?

Gość Asiula78
klinkaaa ja tez jestem na topiku POZYTYWNIE NASTAWIONE - i tez zapraszam bo glupio jest tak skakac z 1 na drugi:-) powiem ci tak - ludzmi sie nie przejmuj. niby latwo powiedziec, ale nie masz wyjscia... chcesz czy nie, beda gadali, beda pytali. odpowiedz im, ze nie planujecie na razie dziecka i juz. dlaczego? bo nie chcecie, bo chcecie sie wyszalec. to im zamknie buzie na jakis czas albo zaczna gadac na inny temat:)

Gość a co myslisz...
a co, myslisz ze jakby zostal i siedzial przy tobie dzien i noc to cos by zmienilo??????????????????

Gość ale przecież to nie jego
wina, ze poroniłaś! gdyby siedizal przy tobie 24h/dobę to myslisz, ze byłoby inaczej? współczuję ci ale znów nie zwalaj winy na meża. I przede wszystkim porozmawiaj o tym a nie duś tego w sobie bo zamiast lepeij bedzie tylko gorzej.

Gość ale przecież to nie jego
i czytam, ze dalej sie staracie i nic wam nie wychodzi...no wiesz, w takim stanie w jakim jestes to sie nawet nie dziwię, ze nici z tego - mniej stresu i negatywnych emocji a na pewno bedzie lepiej.

Gość ona nie zwala winy na męża
chciała żeby z nią był. Bardzo dobrze to rozumiem. I też nie wiem, czy potrafiłabym obojętnie wobec tego przejść.

Gość jak czytam to co pisze
autorka to nasuwa m isie jedno: psycholog bo to stanowczo za długo sie ciagnie i jak widać ona sama sobie z tym nie radzi, ciagle rozpamiętuje.

Gość ona nie zwala winy na męża
Rozpamiętuje i pewnie będzie, bo to są ogromne emocje, ból, żal, strach.

ale on nic zlego nie zrobil..ona lezala,a on wyszedl...przeciez nie kopal jej po brzuchu,nie podrzucal,tylko wyszedl na kolegi. a swoja droga powinnas sie z mezem wyrwac na jakis czas z tego siedliska naciskow,zeby odzyskac spokoj duszy.wtedy dzidzia na pewno przyjdzie.pojedzcie na wakacje.moj brat zaciazyl zone na podrozy poslubnej :)

Gość no wlasnie stres
to najwiekszy wróg zajścia w ciaze, wyjedźcie gdzies, oderwijcie sie od codziennosci, odpocznijcie...powinno to pomoc.

Gość ale ile mozna
rozpamiętywać? po pewnym czasie staje sie to już niezdrowe i najwidoczniej jest problem z psychika.

Gość no ciekawe
Co do poronienia to straszniemi przykro. A co do męża. Czy Ty go wtedy potrzebowałas? Czy czułaś sie wtedy gorzej? Ja przelzeałam dwie ciaze i nie wyobrazam sobie, zeby moj mąz ciągle ze mną siedział i nigdzie nei wychodził, tak sie nie da, a i takiego wydarzenia nie da sie często przewidzieć. Musisz sobie z psychiką poradzic, bo może przez to masz teraz problemy z zajściem w ciażę. POWODZENIA!

Gość też mi sie wydaje
że to, że nie mozesz zajsc w ciażę ma źródło w psychice.

Gość chce uchronic
podswiadomie go o to obwiniasz prawde mówią nic takiego ne zrobił nieskonczenie dramatyczny przypadek ze sie zbiegło jego wyjscie i twoja strata-bardzo współczuje nie wganiaj go w poczucie winy wszystko bedzie dobrze