Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maarolla

nie czujee ruchow napiszcie cos

Polecane posty

Gość maarolla

dziewczyny pomózcie od wczoraj nie czuje ruchow dzidzi jestem w 20tc od soboty czulam cos jakby kopniaczki slabe i rzadko ale raczej to byly ruchy od wczoraj cisza, jutro pojde rano do lekarza, ale czy tak moze byc? czy zanim zaczelo sie regularnie itp moga byc przerwy??

ja też miałam jeden taki dzień, że nie czułam i myślałam, że oszaleję ale siostra moja mi mówiła, że ona to tydzień nie czuła to chyba jeszcze tak może być pózniej będziesz musiała zwracać na to uwagę tak mi się wydaje

u mnie w tym tygodniu byly przerwy, czasem czulam ze 3 kopniecia w ciagu dnia, czasem w ogole.Regularne zaczely sie w 28 tc, a teraz jestem w 35 i kopie non stop, robi sobie tylko rano male przerwy na drzemke ;)

Gość maarolla
dziekuje dziewczyny, troche sie usmiechnelam..:) mam nadzieje ze to tak jak piszecie;)

mnie np wczoraj tez przez caly dzien malenstwo nie kopalo a w weekend zaczynam 24 tydzien :) to sie jeszcze musi wszystko unormowac agawerka tez napisała ze regularne jej sie zaczely w 28tc :)

u kazdego oczywiscie rpzebiega to inaczej, moze byc tak, ze i pozniej zaczniesz odczuwac regularne ruchy- nie ma reguly. Moja mala diablica ostatnio tez sie obrazila i caly dzien nie kopala, ale zjadlam pol tabliczki czekolady i polozylam sie na plecach- taka rada na przyszlosc- pomoglo:) dzieciaczki irytuja sie, gdy w pozniejszej ciazy lezymy na plecach, a po slodyczach dostaja wiecej energii ;)

Gość maarolla
pewnie masz racje, tym bardziej ze nie liczac tych dwoch dni ciszy wczesniej czulam tylko przez 3dni i to tak slabiutko jakby tiki nerwowe...trzeba byc dobrej mysli;)

okolo 10 kilo, pozniej zaczelam przybierac troszke bardziej- przed ciaza wazylam 62, a teraz waze 80 kg. Nie przytylam nic w nogach czy w rekach, ale brzuchol mam ogromny, a moje "malenstwo" wazy juz 2,5 kg, wiec to tez spory gabaryt ;)

Gość maarolla
bardzo Wam dziękujE jutro pojde do gin to mam nadzieje ze sie uspokoje;)

to idz jutro i wszystkiego sie dowiedz od kiedy mniej wiecej powinnas zwrocic wieksza uwage na ilosc ruchow 👄 agawerka to Twoje malenstwo juz niezły bobas w takim razie hehe ja od weekendu zaczne 24 tydzien i jestem 5 kg na plus :-p ale od razu rzucilam palenie--- to szybciej tez mi idzie tycie mysle i do tego od samego poczatku jak sie dowiedzialam o ciazy jestem na chorobowym, mniej ruchu i w ogole :D

Gość monikaameryka
Poloz sie na lewym boku i wypij 2 szklanki soku pomaranczowego i zjedz czekolade. Powinno pomoc.

na tym etapie, czyli około 20 tc może tak być, dlatego że wielu ruchów jeszcze nie czujesz, bo sa zbyt słabe (ale są). Czuje się te najmocniejsze. Od około 28 tygodnia jeden dzień ciszy to już jest poważny alarm, ale teraz spokojnie :) mnie mała kpie dość wyraźnie od 17 tc i tez miałam dwa dni, że słabiej ją czułam. Teraz, kiedy jestem w 22 tc czuję ją wyraźnie kilka razy dziennie - Tobie też się to będzie nasilać i z czasem będziesz czuła każde jej poruszenie się :)