Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghsdgvkdhgv

Chcą naszych odcisków palców w paszportach!! SZOK!!!!

Polecane posty

Gość Milcz ty głupia terrorystko
Każdy praworządny obywatel, jest winny swojemu rządowi nie tylko odciski palców, ale tez umiłowanie, pieniądze i życie! To powinien być dla ciebie zaszczyt ty głupia krowo 😠 !

Gość jak wejdą dowody biometryczne
to ja nie wyrobię

A co? Boisz się, że Cię władze gdzieś rozpoznają? Masz coś na sumieniu? Mi to zupełnie nie przeszkadza, może wreszcie wystarczyłby jeden jedyny dowód, żeby wszystkie sprawy załatwić, a nie 10 papierów nosić i zaświadczeń, że sie jest tym, kim się jest.

Gość bananowa iskierka
pomysłowe,nie powiem :)

Gość wywołują w ludziach strach
przed terrorystami, a sami nimi są sieją panikę strasząc terroryzmem - a to jest właśnie terroryzm chodzi im o kontrolę patrzcie, jak człowiek łatwo daje sobie odebrać wolność...

Gość Milcz ty głupia terrorystko
Właśnie! Każdy głupi od czasów pierwszego totalitarnego kraju- Sparty, powinien wiedzieć, że rządy chcą jedynie naszego szczęścia, bezpieczeństwa i miłości!

Gość fhgfg
Następnym krokiem będzie wszczepianie nam chipów pod skórę...

w japonii ponoć już chipują dzieci... to dlatego, że jest tam dużo porwań patrzcie, jak łatwo człowiek daje sobie odebrać wolność w imię fałszywego poczucia bezpieczeństwa... a to odebranie wolności jest najbardziej niebezpieczne

Gość E tam panikujecie
Co najwyżej wybiją kilkaset milionów ludzi... może nawet dojdą do miliarda... i co z tego? Taka natura historii :-)

Gość bananowa iskierka
nie no serio to się boję :( nie możemy się zgodzić na te chipy. MUSIMY SIĘ BRONIĆ ZANIM BĘDZIE ZA PÓŹNO.!NIE MOŻEMY POZWOLIĆ ŻEBY 100 pare osób zawładnęło całym światem!!!

ty wyżej - chcesz być w tym miliardzie? bo ja nie chcę...

bananowa iskierka ==> nie możemy się również zgodzić na dowody i paszporty biometryczne... to jest dla mnie chore, to kontrola jest terroryzmem, a nie jej brak...

Gość fhgfg
Orwell się pomylił tylko o 25 lat...

Gość heh_
troche za pozno sie obudziliscie....

Gość jhtdyyuetr
ja mam brudne palce

heh_ ==> zanim nie jest wprowadzone, to zawsze jest szansa...

Gość Trochę śmieszne jesteście
Z jednej strony, boicie się inwigilacji ze strony rządu. Z drugiej, wpisujecie terabajty danych o sobie na różnego rodzaju głupkowatych portalach społecznościowych pokroju nasza-klasa, grono.net, myspace itp... do tego wszystkiego dochodzi google. Na podstawie tego, można zrobić akta każdego z nas, obejmujące wszystko- nasza inteligencję, zainteresowania, poglądy polityczne, preferencje seksualną itp... słowem WSZYSTKO

Gość bananowa iskierka
nie wiem,ja na przykład nie podaje swoich danych.nawet imienia. a w internecie nie wszystko co pisze jest prawdą.

Gość bananowa iskierka
co prawda mozna jeszcze sprawdzic ip,ale komu by się chcialo??

I co dziewczynko z tego, że nie podajesz swojego imienia? Wystarczy im twoje IP... informację o tobie, można odpowiednio przefiltrować

Gość bananowa iskierka
no tak,ale nie będe z takiego powodu rezygnować z przyjemności korzystania z internetu...wszystko ma swoje dobre i złe strony.a co innego możliwosć sprawdzenia danych,co innego bycie pod kontrolą non stop.

Gość bananowa iskierka
poza tym,skoro nie podaje danych,nikt z znajomych mnie w ten sposób nie znajdzie,bo nie bedzie wiedzial,że to ja pisze i nie sprawdzi ip,a ktoś obcy nawet jak sprawdzi to co z tego jak i tak mnie nie zna i na pewno nic mu to nie da,bo przeciez nie przyjedzie mnie odwiedzic,a ze nikogo nie obrazam i nie wyzywam,nikt mi nie moze nic zarzucic wiec chyba jest git.no i nikt mnie nie podglada.

Gość bananowa iskierka
a,no i godze sie na to niebezpieczenstwo z własnej nieprzymuszonej woli,a nie z przymusu wprowadzenia chipow,nikt mnie nie zmusza do pisania w internecie

Jezus, dziewczyno... ale ja nie mówię o osobach prywatnych, tylko o służbach państwowych, które mają wgląd do dostawców internetowych- a dla nich, to żaden problem stworzyć serwer szpiegujący, który budował by bazy o każdym z nas, na podstawie tego co wpisujemy w internecie. Cenzura w internecie istnieje już teraz! Przykładowo telekomunikacja i blueconect blokuje dostęp swoim abonamentom do: www.gimp.org - strona bardzo znanego programu graficznego www.zbawienie.com - strona z teoriami spiskowymi Tych stron jest znaaaacznie więcej

Gość bananowa iskierka
no i nawet gdyby sie cos stało,to powiedzmy chwile bym miala nieprzyjemnosci i juz,nie bylby to problem calego swiata,a chipy bylyby caly czas i wszyscy by je mieli.

Przy TORze nie da się normalnie przeglądać internetu- jest zbyt wolna :-(

Gość heh_
to wszystko juz jest w uzyciu,przeswietlaja wasze kompy,macie juz swoje numery w glownym kompie w Brukseli,nie bedzie gotowki tylko chipy a pozniej......no wlasnie,co pozniej??? pozniej zatanczycie jak wam zagraja,a jak nie to wylacza chipa i nie bedzie papu.......proste!