Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sfrustrowana_ana

Nie warto być odpowiedzialnym

Polecane posty

Gość sfrustrowana_ana

Doszłam ostatnio do wniosku, że nie warto być odpowiedzialnym-tacy w życiu mają gorzej. Skończyliśmy z chłopakiem studia, ja robię jeszcze drugi kierunek,on pracuje, mi pomagają rodzice. Miesięcznie mamy jakieś 2200zł, z czego 1000zł płacimy za pokój 12metrowy, a prawie drugi tysiąc pochłania życie i różne opłaty. Nie stać na samochód a o ślubie, własnym mieszkaniu czy dziecku możemy pomarzyć. Z drugiej strony brat mojego chłopaka- nie skończył żadnej szkoły bo mu się nie chciało, zawsze sprawiał kłopoty więc mu pobłażali, mieszka z rodzicami-mieszkanie i życie go nic nie kosztuje, wszystkie zarobione pieniądze (ok.3000) wydaje na papierosy i bujanie się po mieście z kumplami. Samochód dostał od rodziców, bo kupili drugi, bo wiecznie musieli się prosić, żeby móc gdzieś pojechać. Teraz zrobił dziecko jakiejś małolacie, którą zaliczył na tylnym siedzeniu i najprawdopodobniej dostanie od rodziców trzypokojowe mieszkanie, które kupili dla babci. Bo skoro ma dziecko to potrzebuje. I tak bez wysiłku ma wszystko o czym my możemy pomarzyć. A my skoro jesteśmy odpowiedzialni i sobie radzimy to wszyscy mają nas gdzieś i dzwonią tylko jak tylko czegoś potrzebują :/ bez sensu jest ten świat..

Gość wewe
a ja mam 27 lat i nigdy nie mialem dziewczyny i co ?

Gość bo pewnie ciągle na kafe siedz
isz :O

Gość Magdalena***
a ja mam 21 lat i mialam 4 kochanków :O:O:O

Gość poznałaś ich na kafe
? ;)

Gość sfrustrowanan2222
mam podobnie , to ze sama sie utrzmuje bo wyjechalam za granice na studia za wszsytko place sama to znaczy ze mi nic sie nie nalzzy a brat zajal moje mieszkanie w polsce bo wpadl i ma dziecko i tam jego kobieta tez siedzi a ja tutaj a oni na moim mieszkaniu i jeszcze rodzice kase im daja na zycie i bratu na studia a mi nikt nie dal i jakie to sprawiedliwe? aaa jeszcze chca zbym go tutaj sciagnela ...

Gość fgdvc
wydaje mi sie ze przesadzacie . To ze rodziece komus kupuja komus mieszkanie to nie wasza sprawa . Moze ma porzadnych rodzicow .

Gość Magdalena***
nie na kafe :) z rok juz nie pisałam na kafe ;-) a tu dalej to samo

Gość wewe
a ja jestem prawiczkiem :)

Gość Magdalena***
wspołczuję twojej prawej ręce :P:D

Gość wewe
jestem leworęczny , a dzieki za wspolczucia , bo rzeczywiscie wybilem sobie palca u prawej dloni rok temu i jest wykrzywiony .