Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Magdallennka

Po 3 latach znalazłam sposób na zaskórniki i pryszcze - polecam!!

Polecane posty

Gość Magdallennka

Wiem jak to jest - mordować się z grudkami, zaskórnikami i innymi syfami na brodzie i żuchwie. Sama przez lata walczyłam z tym cholerstwem wydając masę kasy na zabiegi, leki, kosmetyki aż w końcu opracowałam - metodą prób i błędów swój sposoób na gładką skórę. Oczywiście - nadal jeden czy dwa zaskórniki czasem się pojawią, ale bolących wulkanów, ropnych syfów oraz typowych obrzydliwych nierówności widocznych pod słońce nie mam. Co zrobiłam? 1. Pielęgnacja: zupełnie zrezygnowałam z mycia twarzy wodą. Stosuje tylko płyn micelarny Biodermy do skóry mieszanej (ok 45zł). Na noc smaruje twarz brevoxylem (ok 20zł) na dzień kremem multinawilżającym Ireny Eris (ok 90zł) i odstawiłam wszelkie podkłady, pudry itp. 2 razy w tygodniu peeling + maseczka nawilżająca. 2. Dieta: Zupełnie zrezygnowałam z: białego pieczywa i wszystkiego co zawiera mąkę pszenną, słodyczy, cukru generalnie - herbaty nie słodzę itp, czekolady i wszystkiego co zawiera kakao, kawy, mleka, wszelkich fix'ów i produktów które mają w składzie cokolwiek z "E" lub dziwnie brzmiącymi w stylu "trideksytanzyn" - taki przykład mojego autorstwa:), jogurtów i wszelkiego nabiału poza twarogiem i serkiem naturalnym turka, bananów, gotowanych ziemniaków, gotowanej marchewki, arbuzów, cytrusów - poza cytryną, kiełbas, wszelkie napoje "kupne" - soki, gazowańce itp. Co jem?: Pełnoziarniste pieczywo oraz pieczywo żytnie razowe - warto czytać składy - często mogą zaskakiwać i zamiast mąki żytniej jest pszenna oraz karmel czy kawa do zabarwienia na ciemno, makarony pełnoziarniste, chude białe mięso, ryby, jajka, jabłka (w sumie po nich zobaczyłam mega różnicę), orzeczy - szczególnie włoskie, owoce i warzywa poza tymi wymienionymi wcześniej, do picia - woda niegazowana i zielona herbata. Powiem wam tak - jak się trzymam tych zasad nie mam absolutnie żadnych problemów - poprawę widziałam po 2-3 tygodniach. Jak się złamię dosłownie 3-4 razy to mam wysyp. Mam nadzieję, że komuś się to przyda bo ja sama eksperyment z dietą zaczełam 3 latat temu powoli eliminując metodą doświadczalną poszczególne produkty i dodając inne. Nie było to łatwe- sprawdzałam co pomaga a co szkodzi, ale teraz mam już pewny zestaw. Polecam!! :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować