Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wrozka chrzestna

Nocne skurcze łydek. Jak dajecie sobie w nimi rade?

Polecane posty

Cześć, jestem w 29 tc. od jakiegos czasu miewa nocne skurcze łydek. Są okropne. śpię sobie, śnie o czymś, az tu nagle ostry okropny ból.. dzis były az 2 skurcze. jak wy załagadzacie ten ból? Bo ja do teraz nie moge twardo stąpać na tą nogę... cała mnie boli:(

Gość może niedobór magnezu

Gość ciaza porod macierzynstwo
zazywaj magnez i potas

Gość rybkaminimini
magne B6

Gość taka aja
powiedz Twojemu ginowi, przepisze CI maść. Mnie sam pytał czy nie mam skurcze łydek i przepisał mi wtedy maść, ale nie pamiętam nazwy

Zrób wałek z poduszki i podłóż pod nogi :) w ciągu dnia także trzymaj nogi wyżej np ,jak siedzisz ,girki hop na pufkę i filmik oglądamy :D

Gość na to biore
3 x 1 aspargin, dostałam od gina, do tego dużo wody, bo to może być tez sygnał odwodnienia poradź się swojego ginekologa

A mnie nie pomagał nawet magnez. Jak mnie w nocy łapało, to ze łzami w oczach wstawałam i chodziłam, żeby rozluźnić łydki. Pierwsze kroki były katorgą, ale pomagało.

Gość hmmmmmmmmmmmmmm
magnefar b6 biore z tego sdamego powodu.

Nie pamiętam dokładnie ile, bo to było podczas pierwszej ciąży, ale trochę tego było. 6 albo 8, nie pamiętam. Po prostu nie pomagało. I Feminatal brałam, wszystko na nic. A podczas drugiej ciąży skurcze to miałam, ale dopiero porodowe ;)

ja biore mgB6 a jak lapie skurcz w nocy to odruchowo ustawiam stope pod katem prostym i od razu przechodzi

Gość Boritka
Ja polecam Chela Mag B6 i też te tabletki biorę, ponieważ mi pomagają. Skurcze miałam częste, a najbardziej w nocy. W końcu musiałam sobie coś kupić żeby aż tak nie bolało i żeby móc w końcu się wyspać.

Gość gość
aspargin jedna tabletka rano i jedna wieczorem, okropne skurcze ustały.

Gość Ela Z
Mi akurat Aspargin nie pomógł. Miała spore niedobory magnezu i 2 inne preparaty też na mnie nie działały, a próbowałam brać przez 2 miesiące. Poszukałam trochę w internecie i znalazłam informacje o najlepiej przyswajalnej formie magnezu - chelacie. Kupiłam Chela-mag b6 i skurcze łydek, które pozostawiały ból na kilka godzin przestały mnie mędzyć jużpo tygodniu stosowania. :)